Приютът на отец Иван в Нови хан има нужда от помощ

Новини
реклама

Кадър БНТ

Приютът за бездомни в Нови хан на отец Иван е пред фалит. И в Нови хан, и в Якимово, където живеят бездомни хора, приютени от отец Иван, имат нужда от помощ.

Засега храна има, но не за дълго. Нуждата от помощ е постоянна.

„Бяхме я докарали до фалит, но като се намесиха медиите, нещата малко се попромениха. Тук е централният склад – в Нови хан, тук събираме и изпращаме за Якимово. Получихме, но на нас ни трябват много количества, ние сме много хора – 160 човека в Якимово и 30-40 човека тук“, обясни в „Денят започва“ по БНТ отец Иван.

реклама

Складът в Нови хан не е голям и не може да съхранява много, в Якимово складове има, но са празни. Отец Иван се надява хората да започнат да носят помощи, защото покрай пандемията по думите му „съвсем са ги забравили“.

Готвачката в приюта в Нови хан обясни, че вчера са донесени дарения и благодари на всички дарители. Тя показа какво има в хладилника.

„Нямахме и картофи в последно време. От вчера съм спокойна. До вчера беше само ориз, макарони, леща. Боб нямахме даже“, сподели тя.

Отец Иван е оптимист, че в приюта ще могат да изкарат зимата спокойно, защото дарителите се връщат. Той обясни, че трябва да се платят 18 000 лв. сметки за ток в Якимово и в Нови хан, защото не е плащан от няколко месеца.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
РЗИ: В офиса с маски, дезинфекция и разстояние между служителите

реклама Снимка pixabay С тези засега препоръки излязоха от столичното РЗИ за овладяване на заразата. Препоръчва се и по възможност дистанционна работа или използване на маска в офисите, съобщават от пресцентъра на Столична община, цитирани от Стандарт. Осигуряването на дистанция от 1,5 метра между служителите в офисите, работните помещения и …

Новини
Нестандартни антиковид мерки: Забраниха продажбата на дрехи и електроника

реклама Снимка pixabay До нестандартни мерки прибягнаха властите в Уелс за ограничаване на заразата. Стоки, които не са първа необходимост са забранени за продажба, за да няма излишно шляене по магазините. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”, цитиран от БГНЕС. Съгласно действащите нови правила, свързани с …

Новини
10
Борисов заразен с коронавирус

реклама Снимка ФБ За положителен тест за коронавирус съобщи Бойко Борисов в профила си във фейсбук.   Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо …