През следващите 3 месеца цената на златото може да стигне 2300 долара

Новини
реклама

снимка: Pixabay

Търговските войни се възобновяват на нов фронт – технологичния. А при евентуално преизбиране на американския президент Доналд Тръмп пазарите в САЩ ще затворят на рекордни върхове и спадът от почти 30% в разгара на пандемията ще бъде забравен, заяви финансовият анализатор Преслав Райков в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Пазарите в Щатите се намират почти на исторически върхове след коронаспада. Поглеждайки към фондовите пазари там, изглежда така сякаш сега са най-хубавите времена за икономиката – нещо, което съвсем не е така“.

„След новината за това, че американският президент Доналд Тръмп подписа два указа, с които забранява на американски граждани да имат бизнес отношения с китайските приложения TikTok и WeChat, технологичните акции реагираха доста волатилно“, посочи Райков.

Според него в сделката за покупка на TikTok от страна на Microsoft прозира желанието на Тръмп да използва американска компания, която да неатруализира TikTok, като според анализатора бизнесът би бил печеливш и за двете страни.

„По-големият удар върху китайските компании обаче бе забраната да бъдат листнати на щатските борси, ако не съответстват на финансовата практика по одит, определена от САЩ“.

По думите на Преслав Райков Тръмп търси широка коалиция в световен мащаб с идея за обединение първо около технологичната война срещу Китай.

Според госта масова ваксинация срещу коронавируса преди средата на 2021 г. почти не е възможна.

„За инвеститорите спекулативно навлизане на пазара е рисково. Изчакване и наблюдаване е по-добрият вариант“.

По темата за златото анализаторът каза, че след преминаването на границата от 2000 долара за тройунция в следващите три месеца стойността на благородния метал може да стигне до 2300 долара, а относно развитието на петролния пазар Райков очаква ценовите нива до края на годината да се движат в диапазона окоол 40-45 долара за барел при американския суров петрол и сорта Брент.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …