Предвижда се помощ от 250 лв. за осмокласниците за следващата учебна година

реклама

Учениците, записани в осми клас за учебната 2020-2021 година в държавно или общинско училище, ще получат еднократна помощ от 250 лева. Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане, пише Investor.bg.

Очакванията са с еднократната помощ за осмокласници да бъдат подкрепени 44 хиляди деца.

Помощта е в същия размер като тази, която се получава за първокласниците. Средствата за изплащане на помощта при предложения размер от 250 лева на дете са 11 млн. лева.

Средствата ще се изплащат на два пъти. Половината от размера след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а останалата половина – в началото на втория учебен срок, ако ученикът продължава да посещава училище.

За отпускане на помощта средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца трябва да е по-нисък или равен на 450 лева. Доходният критерий няма да се прилага за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител или настанени в семейства на роднини, близки и приемни семейства.

С тази помощ се цели подкрепа на семействата в по-тежка икономическа и социална ситуация предвид последиците от извънредното положение през настоящата година.

Целевата група са децата, които постъпват в прогимназиален етап, тъй като в този етап на образование броят на отпадналите ученици е по-висок.

Срокът за предложения и становища по проекта е 14 дни.

реклама
loading...

Направо го кръстете _Ромски законопроект“ или ,“Да вземем от работещите българи и да дадем на мързеливите ромо-българи“

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Караянчева нахока критиците на Борисов: Ходи пеша бе!

реклама Снимка ФБ Eмoциoнaлeн приcтъп пoлучи прeдceдaтeлкaтa нa НC Цвeтa Кaрaянчeвa пo врeмe нa cрeщa cъc cимпaтизaнти нa ГEРБ в Лoм. Избликът e пo пoвoд критикитe към пaртиятa пo пoвoд кaчecтвoтo нa инфрacтруктурнитe прoeкти и нe caмo, пише Факти. Изкaзвaнeтo нa Кaрaянчeвa ce кoмeнтирa c ocтрo нeдoвoлcтвo и възмущeниe в …

Новини
Фики Стораро загърбва попфолка, тотално променя имиджа си

реклама Снимка инстаграм Една от емблемите на родния попфолк в последните години – Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия, пише …

Новини
18
Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

реклама Кадри: Нова телевизия, bTV „Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия. …