fbpx

Предложение: От 1 януари да се вдигне годишната еднократна помощ за приемни семейства двойно

Новини
реклама

Снимка вихрогон.бг

Предвижда се и увеличение на добавката към месечните помощи и средства за децата с трайни увреждания от 75 на сто от ГМД на 120 на сто от ГМД. Тези промени се предлага да влязат в сила от 1 януари 2021 г.

От 1 януари 2021 г. също е заложено увеличение на общия максимален годишен размер на еднократната помощ за превенция и реинтеграция от 5-кратния размер на гарантирания минимален доход (ГМД) на 10-кратния размер на ГМД.

Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет за промени на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.
Промените са публикувани за обществено обсъждане. Те целят привеждането му в съответствие с действащата нормативна уредба най-вече в Закона за закрила на детето (ЗЗДет.), Законът за социалните услуги (ЗСУ) и Семейния кодекс (СК). Чрез тях се цели и плавно преминаване към финансиране изцяло от държавния бюджет на полаганата грижа от приемни семейства, пише в доклада на социалния министър, пише www.ruse24.bg.

реклама

Предвижда се промяна в диференциацията на размера на получаваната месечна помощ за деца, настанени за отглеждане при роднини и близки, съобразно възрастта на децата, като се предвижда увеличение на размера на помощта за децата до 3 години до 4-кратния размер на ГМД. Също така се предвижда промяна в диференциацията на размера на средствата, които се предоставят за деца, настанени за отглеждане в приемно семейство, съобразно тяхната възраст, като техният размер за деца до 3 години се предвижда също да бъде увеличен – на 4-кратния размер на ГМД.

 

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Катастрофира един от представителите на Отровното трио

реклама Кадър Отровното трио Катастрофирал е един от представителите на Отровното трио. Колата на проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ е пострадала при катастрофа в Луковит, съобщи адв.Николай Хаджигенов в социалната мрежа. „На път за Русе спряхме на пешеходна пътека в Луковит, което явно е непознато действие в района, следствие …

Новини
Андрей Райчев: Борисов се върна в диалога на хората и може да е отново номер 1 на изборите

реклама кадър БНТ Властта издържа на много тежък натиск и в момента хората не повишават опозиционните си настроения, включително с приемането на сегашното триседмично затваряне, което на по-ранен етап нямаше как да се случи. „Борисов с инстинкта си на политическо животно прецени, че има нов етап, че това ще се …

Новини
Бабикян от „Отровното трио“: Да се делим на леви и десни е малоумие, срещу нас има престъпна група във властта

реклама кадър и видео: YouTube/ЕвроДикоФ “Срещу нас има организирана престъпна група, която е във властта. Това налага и ние да сме организирани. Насила ни принудиха да участваме във второто полувреме на срещата – изборите. Ще свършим работата докрай“, това заяви PR-специалистът Арман Бабикян в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком. “Борисов …