fbpx

Предлагат извънредно положение до края на март, затварят училища и заведения

Новини
3
реклама

Кадър видео Новини.бг

Здравният министър Костадин Ангелов предлага от петък нови строги здравни мерки, които ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет. На практика ще останат да работят само хранителните магазини, банките, общественият транспорт.

Удължаване срока на обявената епидемична обстановка до края на март, предлага здравният министър, освен това преустановяване на присъствените занятия в университети, училища, детски градини и ясли.

Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, културни и развлекателни мероприятия

Продължаване на забраната за работа на нощните заведения и преустановяване на работата на ресторантите, като те да могат да работят само за доставка по домовете.

Ангелов предлага още забрана на работата на моловете, да няма и екскурзии.

Все повече пациенти с коронавирус у нас се нуждаят от интензивно лечение. В момента в реанимация са 408 пациенти. 5950 се лекуват в болница от коронавируса.

11 място заемаме в ЕС по заболеваемост – 666.5 на 100 хил. души.

реклама

Най-ниска е тя в Кърджали, а най-висока в Габрово, Кюстендил и София град, стана ясно на брифинг за разпространение на коронавируса, пише Днес.

Изключително голям натиск има върху нашите лечебни заведения и върху всички останали в сферата на здравеопазването, каза шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.

Четирима колеги са с повторнто заразяване, информира той, като уточни между 5-8 месеца интервал от първото заразяване.

При двама клиничната картина е по-тежка от първия път, а при другите двама – по-лека.

В Александровска общо са заети 184 легла. Има възможност за още 120, но няма персонал, който да ги обслужва, призна директорът на болницата проф. Борис Богов. По думите му на първа линия има дори психиатри, а някои не са си тръгвали от месец.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/11/23/predlagat-strogi-zdravni-merki-epidemiiata-do-kraia-na-mart.470814

реклама
loading...

Е ми като немате легла по болниците отворете болници,за лечение.Не,да затваряте държавата,защото хората излишни пари нямаме.Хората няма,да умираме от глад заради някакъв си вирус.И до колко е верна тая цифра е верна не можете,да знаете.Каква е гаранцията,че некой не е предложил пари,за,да кажат,че теста е положителен.

Некъдърници вижте другите страни например Обединените емирства, Кувейт и още такива те не са е Евросъюза. На пускаме Евросъюза и всичко ще се оправи мамави алчна за пари (да откраднат)

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …