Правителството реши: Актовете на пътя остават. Ще може да ви пишат фиш и без ваше присъствие

Новини
реклама

Снимка pixabay

След малко повече от месец правителството размисли и реши да оттегли проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, който предвиждаше отмяна на актовете и налагане на глоби само с фишове.

В съобщението на пресслужбата на министерския съвет се посочва, че той се оттегля поради необходимост от допълнително съгласуване със заинтересованите страни, пише Дневник.

Срещу текстовете в закона се обяви включително антикорупционната комисия, от която излязоха със становище, че се дават твърде много права на пътните полицаи.

реклама

Проектът предвиждаше още фишът за нарушение да се счита за връчен, ако посоченият от нарушителя адрес е посетен два пъти и той не е открит.

Друг нов момент е възможността фишът за неправилно паркиране да може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. При това положение отговорен ще е собственикът (физическо или юридическо лице), освен ако в талона не е вписан ползвател или не бъде посочен такъв.

Предвиждаше се и отмяната на съществуването на контролния талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушенията (т.нар. син талон).

Последната промяна е свързана с промяна на давностните срокове за отнемане и предаване на отнетите книжки, които сега са шест или девет месеца.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …

Новини
Сачева: 40 лв детски добавки са право на всяко дете да ги получи

реклама Снимка профил ФБ Днес във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, коментира, че всички деца имат право да получат добавката от 40 лв. Родителите трябва да подадат заявление в отделите за социално подпомагане, за да я получат. Тя коментира бюджетът в социалната сфера, предвиден за …