fbpx

Правителството отпуска по 1000 лева допълнително на месец на медицинските лица

външна реклама

Правителството ще отпусне по 1000 лева на месец допълнително възнаграждение на всички медицински лица, които се борят с коронавируса у нас в момента, обяви министър-председателят Бойко Борисов след извънредна среща с президента Румен Радев и председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, пише Инвестор.

“Най-спешното е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите, санитарите. Обсъдихме и днес или утре ще обявим по 1000 лева на медицинско лице”, обяви премиерът.

Той уточни, че правителството трябва да действа предпазливо към следващите мерки, а в момента изключително внимателно се следят резервите на държавата.

външна реклама

“На първо място трябва да мислим за пенсиите, за заплатите на лекарите, на армията, на полицията – на всички, които със своята дейност се грижат за реда и сигурността”, коментира Борисов. По думите му всички, които фалират или излизат в болнични в момента, ще могат да бъдат защитени през Социалния фонд.

“От криза не се излиза по-богат. Щетите, които се нанасят на икономиката, са в цял свят, Нито една държава не е предложила конкретна мярка, защото лекарите не могат да кажат колко време ще е нужно. Всеки лев го пресмятаме за дълъг период от време”, поясни министър-председателят. “Когато не се плащат данъци, след това няма как да се плащат заплати и пенсии”.

Той уточни, че ежедневно ще се подава информация до президента за мерките и разчетите, а всички противоречия ще бъдат оставени на заден план, докато кризата отмине.

От своя страна, държавният глава заяви, че българското правителство трябва да предложи механизми за подпомагане на най-засегнатите.

“Знам колко е трудно, защото ресурсите са ограничени”, коментира Румен Радев. Според него сега правителството трябва да оцени своите финансови и инвестиционни приоритети и да търси съдействието на Европейския съюз, за да се подпомогнат най-засегнатите.

“Здравната криза поражда сътресения в икономиката и социалната система. Поставя на изпитание малкия и средния бизнес, работещите с малки деца и с възрастни родители, които губят работа или са в неплатен отпуск”, обясни президентът.

По думите му в този кризисен момент е необходима пълната мобилизация на обществото за справяне с криза от такъв характер. Според него строгите мерки биха били от полза, само ако всеки един осъзнае техния смисъл и своето място и участие в борбата с коронавируса.

Междувременно броят на случаите на коронавирус у нас достигна 43, като се чака потвърждение и за още един случай – първи такъв във Варна. Мъжът, който е дал първа положителна проба за Covid-19, е изолиран в болница.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство

външна реклама Кадър видео новини.бг Партията така и не намери подкрепа от своите колеги в Народното събрание. ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Представители на партията в президентството бяха номинираният за премиер Даниел Митов и председателят на ПГ на ГЕРБ в НС Десислава Атанасова външна …

Новини
Днес рожден ден празнуват музикалните близнаци братя Аргирови

външна реклама Кадър видео ютуб Близнаците Благовест и Светослав Аргирови от култовия дует от близкото минало са родени през 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. външна реклама Специалностите на близнаците обаче са различни: Благовест …

Новини
Татяна Дончева за сценаристите на Слави: Не си ги представям в МС

външна реклама Кадър видео БТВ Дончева каза, че си представя следващия кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори. Подкрепа за правителство с мандата на Слави Трифонов е най-приемливият вариант. Разбира се, винаги ще зависи от състава. Ако този състав е прекалено артистичен, ние също ще се замислим дали …