fbpx

Последни думи на пациент издъхнал в линейка: Бойко нали обеща, никой да не умира пред болниците

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

За това разказаха близки на издъхнал пред болница пациент. Става дума за 77-годишен мъж, който издъхнал в линейка пред лечебното заведение в Елхово. Това е станало още преди месец – на 14 ноември, но чак днес близките му се престрашават да застанат пред камерата на бТВ и да разкажат какво се е случило.

Всичко започва в ямболското село Окоп. В началото се разболяват всички от семейството, освен въпросният мъж. Той е претърпял сърдечна операция, месец преди това и според роднините му се възстановил бързо.

След като станало ясно, че и той се разболява от COVID-19, е поставен под лекарско наблюдение.

Няколко дни по-късно мъжът се влошава и роднините му викат линейка, която да го закара до болницата в Елхово. Там обаче – места няма. Междувременно управителят на болницата е подал оставка, защото медицинският му персонал е болен и няма кой да работи в COVID отделението.

 

Мъжът остава в линейката, при него слизат двама лекари. Те констатират, че трябва да се постави на апарат за вентилация. В тази болница такъв няма.

реклама

Синът на починалия – Иван Панайотов, разказва, че тогава започва и дългото звънене из близките болници. Накрая все пак място за баща му се намира – в ямболската болница.

„Нормално ли е, докато пациентът е в линейката, да звъним отново на 112 и да търсим помощ. Баща ми с цялото си съзнание, борейки се със задуха си казваше: Бойко нали обеща, никой да не умира пред болниците, казва синът му.

Според кмета на Елхово проверката на инцидента не зависи от него, а от „съответните здравни власти“.

„Очаква е обсъждане на проблемите в болницата, които са свързани с болни лекари. Няма как да се лекуват пациенти с COVID, насочват се към Ямбол. А след като беше решено на медицински съвет да се отворят 18 допълнителни легла за болни от коронавирус, стана ясно, че персоналът не е достатъчен“, обясни пред телевизията той.

Роднините на починали ще си търсят правата по съдебен път и вече са подали сигнал до Министерството на здравеопазването.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …