fbpx

Поредица от циклони определят времето тази седмица

Новини
реклама

Снимка pixabay

Ниска облачност и мъгли отново ще покриват и Северозапада. Заради ниските температури има предпоставки за поледици в тези райони. Превалявания са възможни на изолирани места в южната половина на страната, предава NOVA. Следобед вятърът от изток ще се усилва. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 8 и 13 градуса.

В планините също ще е облачно с мъгли. Слънцето ще се показва по високите части. Валежите ще са слаби – от дъжд в ниските райони и слаб сняг по високите части. Температурите ще са от нула до 7 градуса.

Времето след Никулден ще остане нестабилно с поредица средиземноморски циклони, които ще се движат от Югозапад на Североизток.

Следобед в понеделник, през нощта и във вторник до обяд вятърът ще се усили и ще има значителни валежи, най-вече в Южна България.

В крайните области ще паднат до 30-40 литра на квадратен метър за денонощието. В планинските масиви на Югозапад, в Западна, и Централна Стара планина ще падне обилен сняг.

реклама

Условия дъждът да се примесва със сняг с падането на температурите вечерта и през нощта има на места в Предбалкана, дори в Дунавската равнина.

Сряда и четвъртък над страната ще премине втори циклон, отново с по-силен вятър и валежи, които ще започнат следобед в сряда и ще продължат в четвъртък през деня.

Краят на седмицата също ще бъде белязан от валежи. Равносметката от валежите – в края на седмицата на места в Рило-Родопската област и в Стара планина ще имаме паднали валежи до 80-90 литра на квадратен метър и 50-60 см нова снежна покривка по високите части на Рила и Пирин.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …

Новини
Столчета за кола със защита от ново поколение

реклама Първите столчета, предназначени за возене на деца в автомобил, се появяват през 30-те години в Съединените американски щати. Тяхната роля е била основно да издигнат детето на достатъчно голяма височина, за да може шофьорът да го вижда от седалката си, а за спътника му да е удобно да обслужва …

Новини
Италиански специалитети, които трябва да опитате

реклама Може би си мислите, че като си поръчвате редовно пица и си готвите спагети вкъщи, знаете всичко за италианската кухня. Това не само е под съмнение, но е направо невъзможно. Кулинарната традиция на Ботуша е необятен космос от звездни рецепти и божествени вкусове и аромати. Освен това винаги съществуват …