fbpx

Политолог за Слави: Опитва да обвини всички за провала си

Новини

Кадър видео Bulgaria ON AIR

„Очевидно видяхме един човек, който се опитва да обвини всички останали за провала да състави правителство. Това беше интервю, насочено изцяло към отговарянето на следващата предизборна стратегия. Нито едно от тези неща не отменя факта, че в една изключително сложна ситуация политиците за втори поредни избори няма да успеят да създадат правителство“.

Това заяви политологът Христо Панчугов в студиото на „Денят ON AIR“ по повод изявата на лидера на „Има такъв народ“ по БНТ.

външна реклама

Според него заявката, че има нови хора, които ще правят нов тип политика, бе окончателно взривена след провала на 46-ото Народно събрание да излъчи правителство.

„Интервюто на Слави Трифонов беше кризисен пиар. Ден-два преди него „Маркет линкс“ излезе със социологическо проучване, където се наблюдава сериозен срив на подкрепата за ИТН – някъде около 15%, какъвто бе и техният резултат от изборите на 4 април. Това интервю бе опит да се прехвърли отговорността на друго място, включително с клюки и пикантни теми“, изтъкна от своя страна политологът д-р Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Любенов е категоричен: отговорността за провала на 46-ото НС е изцяло в ИТН и Слави Трифонов, които „направиха всичко възможно през последния месец и половина да няма правителство“.

И така България отива на трети поред парламентарни избори. По думите на Панчугов една от причините за настоящата политическа криза у нас е именно неспособността на политическите лидери да „отворят“ политически дневен ред.

„Нито един от лидерите на партиите, които се гласяха да управляват, не намери сили да каже защо иска тези хора в това правителство и в крайна сметка това правителство какво ще направи. В началото беше направен бегъл опит с „трите приоритета“, които бяха толкова лишени от конкретика, че изглеждаше напълно несериозно“, посочи политологът и допълни:

„Това са два парламентарни избора, в които нито един човек не успя да излезе и да обясни как изглежда политическата промяна. Това всъщност е най-тежката констатация, която трябва да направим в края на този парламент. Когато успеят да отговорят на българските граждани, едва тогава може да се търси някаква промяна в политическата ситуация у нас.“

Според него, вместо политиците да питат гражданите „Кой е виновен?“, те трябва да им обяснят какви са действията, които ще доведат до промяна на политическата обстановка у нас.

Любенов, от друга страна, смята, че политическите лидери трябва ясно да заявят, че е нужна коалиция с подписано коалиционно споразумение.

„Заявката да кажеш: Аз искам министъра на правосъдието или на социалната политика, е напълно естествена и нормална. Прави се в редица европейски страни и ми е странно, че въобще се обсъжда. Останалите партии – ДБ, ИБГНИ и БСП, трябва ясно да заявят за следващите избори, че ще се прави коалиция с коалиционно споразумение и всяка една от тези партии ще търси представителство“, коментира политологът.

Панчугов е на мнение, че изборите не са вредни сами по себе си, но отговорността за тях е в политиците, а не в гражданите.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!