fbpx

Политолог за Слави: Опитва да обвини всички за провала си

Новини
външна реклама

Кадър видео Bulgaria ON AIR

„Очевидно видяхме един човек, който се опитва да обвини всички останали за провала да състави правителство. Това беше интервю, насочено изцяло към отговарянето на следващата предизборна стратегия. Нито едно от тези неща не отменя факта, че в една изключително сложна ситуация политиците за втори поредни избори няма да успеят да създадат правителство“.

Това заяви политологът Христо Панчугов в студиото на „Денят ON AIR“ по повод изявата на лидера на „Има такъв народ“ по БНТ.

външна реклама

Според него заявката, че има нови хора, които ще правят нов тип политика, бе окончателно взривена след провала на 46-ото Народно събрание да излъчи правителство.

„Интервюто на Слави Трифонов беше кризисен пиар. Ден-два преди него „Маркет линкс“ излезе със социологическо проучване, където се наблюдава сериозен срив на подкрепата за ИТН – някъде около 15%, какъвто бе и техният резултат от изборите на 4 април. Това интервю бе опит да се прехвърли отговорността на друго място, включително с клюки и пикантни теми“, изтъкна от своя страна политологът д-р Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Любенов е категоричен: отговорността за провала на 46-ото НС е изцяло в ИТН и Слави Трифонов, които „направиха всичко възможно през последния месец и половина да няма правителство“.

И така България отива на трети поред парламентарни избори. По думите на Панчугов една от причините за настоящата политическа криза у нас е именно неспособността на политическите лидери да „отворят“ политически дневен ред.

„Нито един от лидерите на партиите, които се гласяха да управляват, не намери сили да каже защо иска тези хора в това правителство и в крайна сметка това правителство какво ще направи. В началото беше направен бегъл опит с „трите приоритета“, които бяха толкова лишени от конкретика, че изглеждаше напълно несериозно“, посочи политологът и допълни:

„Това са два парламентарни избора, в които нито един човек не успя да излезе и да обясни как изглежда политическата промяна. Това всъщност е най-тежката констатация, която трябва да направим в края на този парламент. Когато успеят да отговорят на българските граждани, едва тогава може да се търси някаква промяна в политическата ситуация у нас.“

Според него, вместо политиците да питат гражданите „Кой е виновен?“, те трябва да им обяснят какви са действията, които ще доведат до промяна на политическата обстановка у нас.

Любенов, от друга страна, смята, че политическите лидери трябва ясно да заявят, че е нужна коалиция с подписано коалиционно споразумение.

„Заявката да кажеш: Аз искам министъра на правосъдието или на социалната политика, е напълно естествена и нормална. Прави се в редица европейски страни и ми е странно, че въобще се обсъжда. Останалите партии – ДБ, ИБГНИ и БСП, трябва ясно да заявят за следващите избори, че ще се прави коалиция с коалиционно споразумение и всяка една от тези партии ще търси представителство“, коментира политологът.

Панчугов е на мнение, че изборите не са вредни сами по себе си, но отговорността за тях е в политиците, а не в гражданите.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Маркет Линкс“: ГЕРБ-СДС първи с 22,5%, БСП – 14,5%, ИТН – 13,5%

външна реклама Кадър видео БТВ Изборите „2 в 1“ за президент и парламент ще стимулират избирателната активност. Това показват резултатите от най-новото социологическо проучване, финансирано и реализирано съвместно от БТВ и „Маркет ЛИНКС“. То е проведено сред 1076 лица над 18 г. в страната в периода 14-20 септември 2021 г., …

Новини
Димитров, КНСБ: Цените на парното ще нараснат двойно

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Ръст на цените и на пазара на тока ще продължи и през следващите месеци. Необходими ли са спешни мерки и какви трябва да са те? Колко време ще продължи инфлацията? В „Твоят ден“ по Нова ТВ темите коментират Пламен Димитров от КНСБ и Васил …

Новини
Христо Гърбов засече Сашо Кадиев в ефир: Защо не се изслушваме?

външна реклама кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев изнемогва да води сам предаването при отсъствието на болната му колежка Десислава Стоянова. Доста нервен, дори задъхан, и тази сутрин той се опита сам да се справи с трудната задача. Това доведе до неловка ситуация с актьора Христо Гърбов, който …