Полицаи ще „празнуват“ с протест и искане за справедливо увеличение на заплатите

Новини
реклама

Най-големият полицейски синдикат – Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) излиза на протест днес в 13:00 ч. в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ в София до сградата на ведомството, където ще постави исканията си.

Повод за ефективните действия на 5 юли (професионалния празник на служителите на МВР) са липсата на достатъчно добър диалог с дирекция „Правно-нормативна дейност“ и натрупаните през годините проблеми, които все още нямат решение.

Председателят на сдружението Валентин Попов обясни пред „Дневник„, че в МВР има проблеми, а решаването им се бави с години. Макар че с ведомството има диалог, резултатите не са достатъчни, смятат от синдикалната организация.

Все още не е решен трайно въпросът, който от СФСМВР поставят от години – заплащането на извънредния и нощния труд. Попов обясни, че служителите трупат много извънреден труд, който не се компенсира, а нощният не се отчита според Кодекса на труда.

„Имаме диалог с ръководството на министерството. Искаме да покажем решимост, за да се стигне до края и проблемите да бъдат решени“, обясни Попов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДПС: До два месеца ще има избори

реклама снимка: „Вихрогон“, архив Движението за права и свободи (ДПС) очаква много скоро в България да има избори. “Провеждането на парламентарни избори е въпрос на месец-два”, прогнозира в интервю за БНТ депутатът от партията Халил Летифов. “Изборите чукат на вратата и вече сме в период на предизборна кампания, въпрос е …

Новини
Бойко Борисов връща брифингите на Мутафчийски, но само веднъж в седмицата.

реклама кадър Фейсбук/Бойко Борисов България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система, предаде „Дневник“. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс …

Новини
Горският стражар Муртаза, който намери детето от Якоруда, ще получи 500 лева награда

реклама кадри: bTV, МВР Горският стражар, намерил изчезналото момченце от Якоруда, ще бъде награден от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/, съобщиха оттам. Муртаза Клечов намери вчера следобед издирвания цяло денонощие двегодишен Мехмед в гората край село Бунцево. Той ще получи парична награда от 500 лева, уточни БНТ. Той ще бъде награден …