fbpx

Почти 1/3 са повторно хоспитализирани с коронавирус в Англия

Новини
реклама

Снимка pixabay

Според наскоро публикувана статистика на Службата за национална статистика 1/5 от инфектираните в Англия все още са имали коронавирус симптоми пет седмици след заразяването си, като половината от тях са продължили да имат проблеми най-малко 12 седмици.

Близо 1/3 от изписаните от болница след лечение на коронавирусна инфекция в Англия са приети повторно в рамките на пет месеца и почти всеки осми е починал, пише „Гардиън“, позовавайки се на проучване и цитирани от news.bg.

Изследването също е открило по-висок риск от проблеми при някои органи след изписване при тези под 70-годишна възраст и от етнически малцинства.

„Толкова много се изговори за всички тези хора, които умират от COVID…но смъртта не е единствената последица, която има значение“, коментира доктор Шарлът Съмърс от Кеймбриджкия университет, която не участва в проучването.

„Идеята е, че ние имаме това ниво на увеличен риск при хората – особено при младите хора – което означава, че ние имаме много работа за вършене“, подчерта експертът.

Няма консенсус за мащаба и въздействието на „дългия COVID“, но учени описват нови доказателства като обезпокоителни.

 

Благодарение на по-доброто разбиране на заболяването и нови терапии, смъртността от COVID-19 в болниците драматично спадна, коментира Камлеш Хунти, професор от Университета на Лестър, участвал в проучването.

Откритията се основават на данни от националната статистика и лекари в Англия. Общо 47 780 души, които са били приети в болница между 1 януари 2020 г. и 31 август 2020 г. с коронавирус са сравнени с контролна група, които не са били заразени.

29,4% от 47 780 са приети в болница повторно в рамките на 140 дни след изписването им и 12,3% са починали. Нивото на повторно хоспитализираните е 3,5 по-високо и смъртността е седем пъти по-висока в сравнение с тези в контролата група, установили учените.

Рисковете от заболявания след изписване, такива като респираторни състояния, диабет и проблеми със сърцето, черния дроб и бъбреците, при пациенти с коронавирус са по-високи в сравнение с контролната група. Този риск е по-голям при по-младите и от етническите малцинства в сравнение с тези на възраст над 70 г.

Респираторни заболявания са диагнозирани при 14 140 от пациентите с коронавирус (29,6%), които са изписани от болница, като 6085 не са имали преди това подобни проблеми.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …