fbpx

Почина проф. Александър Чирков

Новини
30
реклама

Кадър БТВ

Внезапна смърт почерни светът на медицината, научи „Конкурент“. Рано тази сутрин от този свят си е отишъл светило в българската кардиология проф. Александър Чирков.

Той бе кардиохирургът, извършил първата трансплантация на сърце в България през 1986 г., с която спечели световна популярност и признателност за професионализма си в сферата на сърдечните болести, операции и трансплантациите.

реклама

Александър Чирков е роден в Лом през 1938 г. Оттам нататък обаче версиите за неговото родословно дърво и социален статус драстично се разминават. Приживе хирургът казваше, че произхожда от заможен род, който бил репресиран след 9 септември 1944 г. Професорът твърдеше, че е потомък на българи, гърци и македонци. Част от дедите му са лекари, а други били търговци. Някои от роднините му пък емигрират в Германия още в началото на 40-те, установяват се там и развиват бизнес. Братът на баща му заминава за Хайделберг, там завършва медицина и изгражда клиника в Западен Берлин.

Днес в 3.30 часа в хотел във Варна професорът внезапно се е почувствал зле, вдигнал е температура и рязко се е влошил. Въпреки усилията на лекарите е починал малко след това.

реклама
loading...

Бог да прости българският лекар и професор-кардиолог ! Български лекар прославил страната си със своя авторитет. Поклон ! Вечна му памет!

Светла му памет и поклон. Да бъде светъл пътят ти нагоре, професор. Поклон.

ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН-РОДОЛЮБЕЦ ВЪРХОВЕН СПЕЦИАЛИСТ КОЙТО НЕ СЕ ОБЪРНА
И НЕ ПЛЮ МИНАЛОТО!!!!!ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!!!

Такива хора като него трябва да се помнят! Толкова всеотдайност и хуманност е уникално рядка! Да почива в мир този велик български лекар! Поклон!

Аз съм рехабилитатор. Правил съм му Масаж. Изключителен!!! Уважаваше моята професия. Б О Г да прости!!!

RIP.Можем да го наречем създател на модерната, съвременна българска сърдечна хирургия. Подчертавам модерна и съвременна – по методи, оборудване, технологии и т.н. И преди него имаше сърдечна хирургия в България, но на съвсем друго ниво. Създаде и екипи, помогна за подготовката на млади хора. Голям човек! Пренесе своите знания и опит придобити във ФРГ и САЩ. Ще го помним. Ще го помнят.

Нека да бъде светла паметта му. Той отиде в един по-хубав свят.
Отличен кардио хирург,
ЧОВЕК с голямо сърце истински родолюбец.Такъв ще остане завинаги в нашите сърца.
П О К Л О Н!

Как така внезапно,аз съм като Тома неверни,при това е бил на хотел,дали не са го убили,защото той остро критикуваше здравната система,и сега да кажат,ето,виждате ли,ковид не подмина дори и светилото в българската кардиология и то в деня на Света Екатерина,името,което носеше болницата му,която му я взеха,въпроси много около тази смърт.Да почива в мир,дълбок ПОКЛОН ,българският народ загуби още един свестен ЧОВЕК и ПРОФЕСОР

…и аз не мога да повярвам,че проф.Чирков е починал.Щом на него не са помогнали ….Страдам за загубата му !

Навремето той спаси баща ми, естествена с парични дарения от нас!

Бог да прости професор Чирков! Остави вечна светла диря след себе си завинаги. Да почива в мир❣😇💗💗💗

30 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алекс Cърчaджиeвa: Благодарна съм, че имах една прекрасна любов

реклама Кадър видео БТВ Актрисата гостува на Светослав Иванов в предаването 120 минути по БТВ. Живoтът e мнoгo шaрeн, мнoгo рaзнooбрaзeн. Cтрaнитe нa живoтa ca мнoгo – нe e caмo тъжнo и cмeшнo. Мeжду тъжнo и cмeшнo някaкви други тeчeния ce пoявявaт. Живoтът в хубaвo нeщo. Нeщaтa, прeз кoитo чoвeк …

Новини
Марияна Николова: Обсъжда се отваряне на заведенията на 50% и при предварителни резервации

реклама Кадър видео БНТ Няколко предложения стоят на дневен ред за облекчаване на мерките в туристическия и ресторантьорски бранш. Едното предложение, което ще се обсъди е ресторантите да отворят на 50% капацитет, като се спазват строги противоепидемиологични мерки. Ресторантьори се оплакаха, че „чашата на търпението им вече прелива“. Министър Марияна …

Новини
Проф. Иво Петров: „Long COVID-19” се отразява на сърцето и съдовете

реклама Кадър видео Нова ТВ „В началните месеци на пандемията се появиха съобщения от Великобритания за т.нар. „Long COVID-19”. Тогава се забеляза втори пик на заболявания, които протичат по различен начин. Пациентите вече бяха PCR-негативни, но с изработени антитела от късната фаза на инфекцията. Това по-скоро е познатата цитокинова буря“. …