fbpx

По-силен и дълъг имунитет срещу Ковид развиват хора, които са получили коремни спазми

Новини
реклама

Снимка pixabay

Проучване на американски учени от Университета на Уисконсин (САЩ) свързва определени симптоми, които се проявяват по време на COVID-19, с продължителността на имунитета, който се развива при пациенти след заболяване на covid.

Според него, човек може да развие по-дълъг имунитет срещу коронавирус, ако има няколко специфични симптома с COVID-19.

 

Както знаете, имунната система на тялото, която предпазва хората от болести, произвежда антитела, за да унищожи нахлуващите патогени.

Доказателствата за това как тя се бори срещу инфекциозни агенти, проникнали в човешкото тяло, са многобройни симптоми.

Коронавирусът причинява много широк спектър от състояния при различни хора, от леки до изключително трудни за понасяне.

 

 

Резултатите от тази работа са публикувани като предпечатна версия и все още не са прегледани. Неговите автори са идентифицирали четири симптома, които според тяхната версия може да са признак, че човек може да развие по-дълъг и по-устойчив имунитет срещу вируса SARS-CoV-2, пише Zdrave.to.

Треска. Състоянието на треска се характеризира с повишаване на телесната температура с едновременно усещане за студени тръпки. Високата температура при COVID-19 може да е знак, че имунната система произвежда високи нива на антитела, според новото изследване.

„Треската е признак на системен възпалителен отговор, който може да бъде ключът към развитието на силен имунен отговор с производството на антитела срещу ТОРС-CoV-2“, пишат авторите.

Загуба на апетит. Изследователите заявяват, че загубата на апетит, подобно на треска, показва системен отговор, свързан с мощен имунен отговор.

 

Диария. Според учените този симптом редовно се проявява при нехоспитализирани пациенти с по-високи нива на антитела.

Експертите смятат, че появата на диария по време на COVID-19 може да означава, че вирусът работи за засилване на реакцията на организма към антитела, активирайки възпалителни клетки в червата.

Коремни спазми. Докладът на изследователите казва, че пациентите с COVID-19, които са развили коремна болка по време на заболяване, са имали повече антитела и по-дълготраен имунитет от тези, които не са.

Обърнете внимание, че заключенията на учените се основават на резултатите от кръвните тестове на 113 пациенти, заразени с коронавирус.

Субектите са изследвани два пъти – пет седмици по-късно и три месеца след възстановяването. Самите учени вярват, че са необходими повече изследвания в тази посока.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …