fbpx

Пловдив 24: Темпото, с което случаите в България растат, е катастрофален

Новини
реклама

Снимка pixabay

Сравнителен анализ с най-засегнатите страни в Европа показва, че към вчерашната дата само в Полша и Швейцария има повече заразени през вчерашния ден, отколкото в България, съотнесено към броя населението.

България в момента е една от най-засегнатите в Европа, а и в света, страни от епидемията от КОВИД-19, показва задълбочен анализ на цифрите от страна на екипа на Plovdiv24.bg.

На всички е ясно, че здравната ни система е изправена пред колапс.

Вече спокойно можем да кажем, че властта се провали катастрофално в борбата с пандемията както на национално ниво, така и по области.

Темпото, с което случаите в България растат, е катастрофален. Ако го задържим, скоро ще оглавим черната класация като най-засегната от пандемията страна в Европа.

реклама

Правителството и местните щабове пропиляха близо половин година, за да се подготвят за това, което всички знаеха, че предстои. Сякаш се надяваха, че просто ще ни се размине.

Мерките, взети миналата седмица, закъсняха катастрофално много, а освен това са недостатъчни. Доскоро по 2-3 000 се прегръщаха по стадионите, толерирани от властите, сега няма места в болниците.

Разкриват се хаотично места, но няма кой да работи.

Стигна се до парадоксалния, позорен и изключително срамен прецедент, шефът на пловдивското здравеопазване, след като бе повален от КОВДИВ-19 и настанен в една от общинските болници за лечение, да избяга от там в частна. Има ли по-красноречива илюстрация на провала, за който говорим?

Продължението ТУК

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …