fbpx

Пловдив 24: Темпото, с което случаите в България растат, е катастрофален

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Сравнителен анализ с най-засегнатите страни в Европа показва, че към вчерашната дата само в Полша и Швейцария има повече заразени през вчерашния ден, отколкото в България, съотнесено към броя населението.

България в момента е една от най-засегнатите в Европа, а и в света, страни от епидемията от КОВИД-19, показва задълбочен анализ на цифрите от страна на екипа на Plovdiv24.bg.

външна реклама

На всички е ясно, че здравната ни система е изправена пред колапс.

Вече спокойно можем да кажем, че властта се провали катастрофално в борбата с пандемията както на национално ниво, така и по области.

Темпото, с което случаите в България растат, е катастрофален. Ако го задържим, скоро ще оглавим черната класация като най-засегната от пандемията страна в Европа.

Правителството и местните щабове пропиляха близо половин година, за да се подготвят за това, което всички знаеха, че предстои. Сякаш се надяваха, че просто ще ни се размине.

Мерките, взети миналата седмица, закъсняха катастрофално много, а освен това са недостатъчни. Доскоро по 2-3 000 се прегръщаха по стадионите, толерирани от властите, сега няма места в болниците.

Разкриват се хаотично места, но няма кой да работи.

Стигна се до парадоксалния, позорен и изключително срамен прецедент, шефът на пловдивското здравеопазване, след като бе повален от КОВДИВ-19 и настанен в една от общинските болници за лечение, да избяга от там в частна. Има ли по-красноречива илюстрация на провала, за който говорим?

Продължението ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вики от „Мастило“ – жертва на нападение в Испания

външна реклама Снимка профил ФБ Певицата Виктория Терзийска, която широката публика познава като вокалистка на група „Мастило“, стана жертва на опит за измама в Барселона, пише „Монитор„. Изпълнителката на „В ръцете ти е най-добре“ е на почивка в Испания в компанията на мъжа си – бизнесменът Петър Величков. външна реклама …

Новини
1
Politico: Процентите на ГЕРБ падат

външна реклама Кадър видео ФБ Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа. Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за …

Новини
Нова операция на КАТ в цялата страна

външна реклама Кадър видео БНТ В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ – ГД „Национална полиция“. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда …