Пламен Димитров, КНСБ: Протестите са справедливи, но исканията не са ясно формулирани

Новини
реклама

Протестите сега за мен са дежа ву. 71 % от нашите синдикални лидери заявяват, че протестите са основателни, но исканията не са ясно формулирани. Липсват социалните искания. Не се говори за ниските доходи и неравенствата.

Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „120 минути“ по бТВ.

По думите му синдикалната организация е формулирала три конкретни искания.

Едното искане със сигурност трябва да е за повишаване на доходите. 800 лв. минимална заплата и 1700 лв. средна заплата са достижими през 2021-2022 г., е категоричен Димитров.

Второто искане трябва да е за данъчната система. Сега тя генерира несправедливост и неравенства. Нашето предложение е реформа 15/15/15 – 15% ДДС, 15% данък върху печалбата и 15% данък върху дохода. Парите трябва да бъдат набавени от европейски източници като грантове или други подобни механизми.

Третото искане е в синхрон с исканията за промяна в Конституцията. Димитров посочи, че трябва да бъдат направени промени и да бъде въведено право на индивидуална конституционна жалба.

Смятам, че протестите са напълно справедливи. Всеки който иска повече ред и по-малко корупция е в правото си да е на площада, завърши Димитров.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …