Петър Стоянов: Комунизмът рухна изведнъж, източноевропейците не бяхме подготвени

Новини
1

кадър: БНТ

„Комунизмът рухна изведнъж, а източноевропейците не бяхме подготвени. Това трябва да го кажем с чиста съвест. Вижте големите олигарси кои са – хората, които успяха да се възползват от прехода“. Това каза президентът в периода 1997 – 2002 Петър Стоянов по БНТ.

По думите му концентрацията на хората в домашните проблеми не им дават възможност да се концентрират върху сериозните неща. „Накъде отива нашата цивилизация – това е големият въпрос, който обсъждат малкото умни хора“, каза още той, цитиран и от 24chasa.bg.

„Не съм спирал Закона за лустрацията – с мой указ беше публикуван в Държавен вестник, после отменен от Конституционния съд по искане на БСП“, каза още той.

Той допълни, че не е спирал и законите за отваряне на досиетата. „Приемани са два закона по времето на моя мандат във връзка с досиетата – през 1997 г. и 2001 г.

„Иска ми се да бъда на чисто с историята. Моят мандат беше особен, защото тогава България тогава нямаше правителство, цялата институционална власт в страната се беше съсредоточила в мен, а това беше голяма отговорност“ , каза още той.

loading...

,,,чудя се, какво ли ще стане, като рухне вече толкова гнилият капитализъм, довел до 3% богати 30% оцеляващи с много труд и всичко останало гинещо от глад –в световен мащаб….Какъв ли строй ще е…Горките ни деца и внуци….

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НОЩ при Борисов за обсъждане на актуалната епидемична обстановка

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, информира БНТ. Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за …

Новини
Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Казах каквото знам. Това обяви премиерът Бойко …

Новини
Ананиев: 200 болни на ден е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките

„Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките“, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, съобщи БНТ. 174 нови случая на коронавирус у нас, има още 4 …