Петър Стоянов: Комунизмът рухна изведнъж, източноевропейците не бяхме подготвени

Новини
1
реклама

кадър: БНТ

„Комунизмът рухна изведнъж, а източноевропейците не бяхме подготвени. Това трябва да го кажем с чиста съвест. Вижте големите олигарси кои са – хората, които успяха да се възползват от прехода“. Това каза президентът в периода 1997 – 2002 Петър Стоянов по БНТ.

По думите му концентрацията на хората в домашните проблеми не им дават възможност да се концентрират върху сериозните неща. „Накъде отива нашата цивилизация – това е големият въпрос, който обсъждат малкото умни хора“, каза още той, цитиран и от 24chasa.bg.

„Не съм спирал Закона за лустрацията – с мой указ беше публикуван в Държавен вестник, после отменен от Конституционния съд по искане на БСП“, каза още той.

Той допълни, че не е спирал и законите за отваряне на досиетата. „Приемани са два закона по времето на моя мандат във връзка с досиетата – през 1997 г. и 2001 г.

„Иска ми се да бъда на чисто с историята. Моят мандат беше особен, защото тогава България тогава нямаше правителство, цялата институционална власт в страната се беше съсредоточила в мен, а това беше голяма отговорност“ , каза още той.

реклама
loading...

,,,чудя се, какво ли ще стане, като рухне вече толкова гнилият капитализъм, довел до 3% богати 30% оцеляващи с много труд и всичко останало гинещо от глад –в световен мащаб….Какъв ли строй ще е…Горките ни деца и внуци….

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

реклама Снимка ФБ „Президентът Румен Радев ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР Слави Василев, който който беше в екипа на държавния глава. „Това вероятно ще стане до края на септември …

Новини
Правителството удължи извънредната епидемиологична обстановка

реклама Снимка pixabay Пpaвитeлcтвoтo yдължи извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa c двa мeceцa – дo 30 нoeмвpи. Kaтo пpичинa ĸaбинeтът изтъĸнa фaĸтa, чe „пaндeмиятa oт СОVІD-19 пpoдължaвa дa пpeдcтaвлявa тeжĸa извънpeднa cитyaция, cвъpзaнa c oбщecтвeнoтo здpaвe в нaциoнaлeн и cвeтoвeн мaщaб“, пише Факти. Πpипoмнямe, чe минaлaтa ceдмицa глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop дoц. …

Новини
Приятели се сбогуват с Христо Сираков в социалната мрежа

реклама Снимка ФБ „…човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов…“. Това пише за последно бизнесменът Христо Сираков на 5 февруари миналата година в своята Фейсбук страница. После замлъква. Сега след дълго боледуване от …