Петър Славов: Държавните бензиностанции ще костват 300 милиона на данъкоплатците, а цените на горивата няма да паднат

Новини

Петър Славов, юрист и икономист и бивш народен представител, сподели слведният коментар за създаването на държавна верига от безниностанции. Във Фейсбук той написа:

Ето защо, изграждането на 100 дръжавни бензиностанции няма да реши проблема с високите цени на горивата:
– Но със сигурност ще ни струва харч от 200-300млн.лв. пари на данъкоплатеца, и то когато в кризата с тези пари може да се подпомогнат домакинствата и малкия бизнес!
– Както се вижда на графиката, България е на едно от челните места в Европа по брой бензиностанции на глава от населението! За какво са ни тогава още?!
– Държави като Франция, Германия, Румъния и др. имат по-малко от половината (на глава от нас.), а в последните години обичайно цената на дизела при тях, преди облагане с данъци, е по-ниска от тази в БГ!
– Истинското решение, за което още от 2015г. водим битка и осъдихме #МФ, е освобождаване достъпа до #данъчниСкладовеГорива, спиране на геноцида срещу малките бензиностанции и освобождаване на вноса от съседните страни от #ЕС, като се доставя директно от техни данъчни складове! Т.е., за истинска #конкуренция, защото тя сваля цените!
*в поста са използвани данни от секторен анализ на Мартин Димитров

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Севдалина Арнаудова, жената зад кадър в джипа на Бойко Борисов: Божков манипулира с личните ни отношения

От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии. Това заяви с специален пост във фейсбук ръководителят на правителствената информационна …

Новини
Васил Божков с директен въпрос към Борисов: Защо пращаше Севдалина Арнаудова в офиса ми?

„През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?“, този въпрос към министър-председателя Бойко Борисов отправи бизнесменът Васил Божков във Фейсбук днес. Севдалина Арнаудова е ръководителят на правителствената информационна служба. Тя …

Новини
Певицата Мариана Попова днес празнува специален ден в живота си

Българска поп-певица Мариана Николова Попова, известна с участието си на Евровизия, в журито на „Гласът на България“ и престоя ѝ в къщата на „Vip Brother Bulgaria 2012″, днес празнува рожден ден. Родена е на 6 юни 1978 г. в София. От 1989 до 1991 г. се занимава с народно пеене …