fbpx

Първият български лекотоварен електромобил ще се пробва на пазара в Германия

Новини
външна реклама

Снимки Facebook/SinCarsBulgaria

Първият български лекотоварен електромобил беше представен официално в София. SIN CARS ще представят електромобила си L CITY и на панаира в Карлсруе от 30.09. до 03.10.

NUFAM е популярен панаир в сектора на търговските превозни средства, привличащ хиляди посетители от Германия и съседните европейски страни.

външна реклама

Едно от нововъведенията е внедряването в каросерията на фотоволтаични панели, които позволяват при слънчево време, да се зарежда до 20% от капацитета на батерията. Само с помощта на соларното захранване, автомобилът може да измине до 50 километра дневно. Любопитен факт е, че превозното средство може да се управлява дори чрез мобилния ни телефон, пише БНР.

Този модел е изцяло съобразен с градските условия и е удобен за използване именно там, като ежедневно превозно средство. Колата е двуместна, максималният ѝ пробег с едно зареждане на батерията е 250 километра, като развива до 80 км./час. Иновативният лекотоварен автомобил бе показан миналата година на Женевския международен автосалон.

Моделът е разработен от компанията на българския предприемач Росен Даскалов. Създадена през 2012 година, доскоро тя беше позната с производството на спортни автомобили, но сега фокусира вниманието си към други прототипи, като електрическия лекотоварен автомобил, както електромобил за учебни цели, който може да се управлява от деца, автобуси и др.

Заради проблемите, породени от пандемията, а и ограниченията в производството на дизелови автомобили, които са най-сериозни в Германия, българският производител обмисля да премести сглобяването и дистрибуцията им именно там. По думите на Даскалов, в момента автомобилните гиганти освобождават много инженери и други експерти в областта на автомобилостроенето, от които българската компания би могла да се възползва. Плановете на предприемача са до 5 години производството на лекотоварния модел да достигне 20 000 броя годишно.

Съставил: Йоан Колев

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Между 5 и 15 години затвор очакват капитана на „Вера Су“ и помощника му

външна реклама кадър Нова телевизия Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо капитана и втория помощник-капитан на заседналия товарен кораб Вера Су. Двамата обжалваха наложеното от Добричкия окръжен съд „задържане под стража“ пред горната инстанция, съобщиха от пресцентнъра на апелативния съд. Хайдар Е. и Кемал А. са привлечени …

Новини
Пирати откраднаха и пуснаха в интернет най-чакания филм на годината

външна реклама кадър: bTV В ранните часове на неделя по много пиратски сайтове се появи копие на най-очаквания филм за тази година – „Дюн“. Мащабната продукция по класическия роман на Франк Хърбърт е един от най-амбициозните кино проекти в последно време и официалното ѝ пускане по екраните и официалните стрийминг …

Новини
Доц. Ангел Кунчев е обявен като лекарят на годината

външна реклама кадър БНТ Доц. д-р Ангел Кунчев е „Лекар на годината 2021“, обявиха от БЛС. Главният държавен здравен инспектор ще получи престижното отличие за активната му позиция и работа, предаде Нова телевизия. В Деня на българския лекар – 19 октомври предстои да бъдат връчени традиционните награди на Български лекарски …