fbpx

Първан Симеонов: Слави губи авторитет, ДБ с добри шансове на вота

Новини
външна реклама

Кадър видео Bulgaria ON AIR

„Радев влиза с огромен рейтинг в тази кампания. Той е в най-добрата позиция. Може да има проблем с това, че президентът няма някаква свръхангажирана партийна подкрепа“. Радев е единствената фигура, която синхронизира „партиите на протеста“.

Август не е най-добрият месец за отчитане на нагласи, въпреки това има няколко тенденции, които се улавят. Едната от тях е известна загуба на авторитет на ИТН и въобще на всички „партии на протеста“ за това, че не успяха да излъчат правителство. Сред тях най-крепко стои „Демократична България“, която има по-добри шансове при едни следващи избори. Това коментира изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл“ социологът Първан Симеонов.

външна реклама

Той посочи, че при БСП се наблюдават известни проблеми, но въпреки това през последните седмици партията е получила значимост.

Оказа се, че Корнелия Нинова е един от малкото хора, които могат да си поговорят със Слави Трифонов. При тази ситуация ГЕРБ укрепва, защото Слави губи авторитет – партията може да разчита на ефекта на махалото – половин година не може да се състави правителство и няма да бъдат малко хората, които ще си кажат, че ГЕРБ е познатото зло, подчерта Първан Симеонов.

Изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл“ коментира, че предизборните кампании ще се смесят, без значение дали изборите ще бъдат 2 в 1.

,,Радев влиза с огромен рейтинг в тази кампания. Той е в най-добрата позиция. Може да има проблем с това, че президентът няма някаква свръхангажирана партийна подкрепа“, уточни Симеонов и изтъкна, че Радев е единствената фигура, която синхронизира „партиите на протеста“.

По думите му президентът е вдигнал летвата със служебното правителство, което изпъква в момента.

Има нови политически звезди. Кирил Петков набира мощ. Удобно се е позиционирал между Румен Радев и Христо Иванов, каза още Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че на нови избори ситуацията може да стане още по-патова.

,,Протестът съвсем ще отстъпи от всичките си искания. ДБ предвкусва хубаво представяне на нови избори. А що се отнася до Трифонов, той влезе в удобна роля – опозиция на всички. Това е едно сигурно убежище за него“, смята Симеонов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Димитров, КНСБ: Цените на парното ще нараснат двойно

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Ръст на цените и на пазара на тока ще продължи и през следващите месеци. Необходими ли са спешни мерки и какви трябва да са те? Колко време ще продължи инфлацията? В „Твоят ден“ по Нова ТВ темите коментират Пламен Димитров от КНСБ и Васил …

Новини
Христо Гърбов засече Сашо Кадиев в ефир: Защо не се изслушваме?

външна реклама кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев изнемогва да води сам предаването при отсъствието на болната му колежка Десислава Стоянова. Доста нервен, дори задъхан, и тази сутрин той се опита сам да се справи с трудната задача. Това доведе до неловка ситуация с актьора Христо Гърбов, който …

Новини
Математикът Витанов: Заплахите за живота ми продължават

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Искам да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози – внимавайте много. Първите 2 седмици ще чакат да се провалите. Ако това не се случи, ще започнат да ви хейтят. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат …