Партията на Цветан Цветанов ще се появи официално наесен

Новини
1
реклама

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално потвърди, че ще прави своя политическа партия. „Нямам никакви отношенията с Борисов. Днес няма енергия и доверие и ГЕРБ няма обратна връзка след срещите със симпатизанти или граждани на България“, коментира пред bTV бившия депутат, напуснал държавните си постове след скандала „Апартаментгейт“. Новата партия се очаква да се появи през есента.
„Ще се постарая да бъде това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допуснал при структурирането на ГЕРБ. Нямах опит тогава, имах енергия, обикалях страната. Докато някои се занимаваха с други дейности, а някои бяха извън хоризонта на ГЕРБ, аз работех и се срещах с хората по места, просто нямах опит. Сега имам опит и това което правя днес, зареждането, което получавам от хората, които са образовани и компетентни и е крайно време да надскочим прехода и да дадем шанс на поколението, което имаше възможност да се образова в чужбина, да се върне в България, каза Цветанов. Той добави, че името на партията се обсъжда. Най-късно септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване„, съобщи Цветанов.

„Една част от партията ще бъдат хората, които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите“, каза още бившия заместник на Борисов в ГЕРБ.

„Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, които не са намерили своето място в управленската програма на нито една политическа сила, означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на това, което е като потребност“, каза той.

„Води се междуличностна битка, но не се води разумна политика на политики, които могат да бъдат в полза на обществото. България отсъства от международната сцена. Днес ние повече от всякога се нуждаем от тази съпричастност към Евроатлантическия път, който е необратим за страната ни“, коментира Цветан Цветанов.

„Това, което направих през последната година и половина, е да мисля, да разсъждавам и същевременно да анализирам. Когато подадох заявлението с мотивите за напускане, подкрепата, която получих беше невероятна. Само на моята Фейсбук страница над 141 000 души бяха прочели тази новина, имаше над 230 споделяния и шервания в други Фейсбук групи. Обажданията бяха неимоверно много. Аз ще направя политически проект, който ще бъде изцяло на нова основа. Ще се постарая да изградя това, което всъщност мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждане на политическа партия ГЕРБ“, обясни той.

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Къци Вапцаров: Карат учителите да преподават като Дарт Вейдър, заслужават по-високи заплати

реклама Снимка ФБ За вдигане на заплатите на учителите апелира Къци Вапцаров. Той си задава въпроса дали с толкова много нови правила, които педагозите трябва да спазват, ще получат и някой допълнителен лев към месечните си възнаграждения. „Само да попитам, учителите сега, като ги карат да преподават като Дарт Вейдър, …

Новини
„Индипендънт“: България протестира от 70 дни, но никой не ѝ обръща внимание

реклама Снимка Петел БГ Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с протестиращи, които се противопоставят на бруталността на силите за сигурност, корупцията на олигарсите и антидемократичните действия на лидера на тази източноевропейска държава. Това пише в коментар Борзу Дарагахи за британският Independent, цитиран от БГНЕС. България е …

Новини
Ева Веселинова: Имам човек до себе си! Млад, красив, добър, любящ

реклама Снимка инстаграм Бившият кадър на Гала Ева Веселинова, избра деня на Вяра, Надежда и Любов, за да разкрие повече подробности за мъжа да себе си. „Днес отдаваме почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Но нека поговорим за любовта“, написа тя в инстаграм, като …