fbpx

Парламентът прекрати работата си, мнозинството не пожела да променя Изборния кодекс

Новини
външна реклама

кадър: Народно събрание

Новите депутати не приеха дневния ред за седмицата   и се наложи заседанието на парламента да бъде закрито преди на практика да е започнало.  След като Кристиян Вигенин изчете предварително предвидения дневен ред на законотворците, той подложи програмата на гласуване. Оказа се, че няма достатъчно гласове в подкрепа, пише dnes.bg.

„Като чели досега не сме изпадали в такава ситуация“, Вигенин. Той допусна, че системата за гласува с биометрия спъва новите депутати. От тази сряда законотворците гласуват с електрона система с барометричните данни на всеки депутат, които включват пръстов отпечатък. Така че Вигенин отново напомни, че трябва да задържат пръста си по-дълго на скенера, като той обеща да изчака по-дълго време преди да обяви гласовете.

външна реклама

Председателстващият обяни, че при положение, че програмата не е приета, някой трябва да поиска прегласуване. Това направи Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Искам прегласуване от ПГ на ИМВ на основание от правилника, че вотът не може да се реализира заради машинките, които натискахме“, каза той.

При прегласуването обаче отново не беше приета програмата. От 208 гласували 79 бяха „За“, „Против“ – 6, а „Въздържали се“ – 123.

„След като седмичната програма не е приета, НС няма какво да обсъжда, но предлагам да се събере Председателският съвет, защото председателят на може да насрочи извънредно заседание по всяко време със съответния дневен ред. Закривам заседанието и ще очаквате новите от Председателския съвет“, каза Вигенин и удари звънеца.

Според предварително анонсирана програмата депутатите трябваше да обсъдят окончателно промени в Изборния кодекс, предложението на ИТН за намаляване на субсидията за партиите на левче, както и да гласуват три проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на Лесопарк „Росенец“, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ердоган иска „суров и възпиращ урок“ за Израел

външна реклама Кадър видео ютуб Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган е разговарял с руския си колега Владимир Путин, като е казал че международната общност трябва да преподаде „суров урок“ на Израел за начина, по който се отнася с палестинците, пише The Times of Israel, като се позовава на съобщение …

Новини
Евгений Дайнов: Има такъв народ са първи на следващите избори

външна реклама Снимка профил ФБ „Смятам, че „Има такъв народ“ ще бъде първа политическа сила след изборите. Слави Трифонов ни показа, че има достъп до качествени хора, които си тежат на мястото. Забележете, че в следващите избори сумарно депутатите на партиите от протеста ще имат достатъчен брой мандати за съставянето …

Новини
Директорът на „Св. Анна“: Простреляната е с няколко рани

външна реклама Кадър видео Bulgaria ON AIR Жената, простреляна в столичното метро, е на видим възраст около 45 години, все още няма информация за името. Жената е в много тежко, критично състояние. „С няколко огнестрелни рани е. Прострелна в главата, с вход – дясната вежда и изход – отзад, 2 …