fbpx

Пандемията изстреля нагоре онлайн търговията, наемат все повече работници

Новини
реклама

Снимка pixabay

Наемат се повече хора и персоналът е нараснал със над 70 на сто, заради по-натоварената логистика“

„Последните години се наблюдава ръст в електронната търговия, а тази година това се засилва и заради пандемията“, коментира в „Хоризонт до обед“ по БНР Петър Ванчев от Асоциация за електронна търговия.

„Има куриерски служби, които се бавят доста, защото, за да бъдат евтини за клиентите си, те събират по-големи поръчки. При куриерските служби говорим за 10-15 фирми, а електронните търговци са над 10 хиляди фирми. Някои успяват навреме да върнат парите на потребителите, ако не са доволни. Това става по-бързо при големите фирми. Така че хората да не остават разочаровани.

 

Според експертът онлайн вече се търгува всичко – преди 7 години имаше бум на обувки и дрехи, но сега вече всичко се продава през компютъра.

„Преобладава наложният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма голяма разлика от гледна точка за сигурност. Иначе заради пандемията с карта е по-безопасно. За търговците е все едно.“

реклама

На въпрос дали международните онлайн магазини са конкуренти на българските Ванчев заяви, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в САЩ. Този тип електронни магазини имат много малък интерес към Източна Европа, поясни Ванчев.
Хората предпочитат сега да купуват онлайн, но споделят, че в момента се чака много за получаване пред куриерските фирми, както и има известни забавяния, сочи проверка на „Хоризонт“:
„Електронната търговия безспорно оказва влияние и върху спедиторския бизнес“, коментира и темата Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите. Но има голяма разлика между куриерския бизнес и спедиторския.

„Заради пандемията е по-добре да пазаруваш онлайн. Но действително доставките от Европа се бавят със седмица – две. От по-далечни дестинации може да е и до 40 дни. Причината е и в увеличеният обем на онлайн търговията последните години, не само заради пандемията“.

Според Антонов куриерските и спедиторските фирми е добре да си сътрудничат, за да не се бавят доставките.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …