Снимка pixabay
Очаква се и последният неработещ бизнес да отвори врати на 1 март, както обеща Бойко Борисов. От бранша започват подготовка за старта, но има редица ограничения, които не трябва да се нарушават.
Условия и ограничителни мерки, при които ще работят ресторантите след 01.03.:
– работно време до 23:30 ч.
– максимум един човек на един м2
– не повече от 15 човека на една маса
– разстояние от маса до маса 1,5 м
– дезинфекция на входа
– маски за персонала
– непрекъсната работа на вентилацията, без рециркулация
– измерване на температурата на всички от персонала /преди работа, ежедневно /
15.03 отваряне на нощните заведения:
– отпада ограничението за работно време на всички заведения
– максимум един човек на един м2
– не повече от 15 човека на една маса/сепаре
– разстояние от маса до маса 1,5м
– дезинфекция на входа
– маски за персонала
– непрекъсната работа на вентилацията, без рециркулация
– измерване на температурата на входа на клиентите
– измерване на температурата на всички от персонала /преди работа, ежедневно /