fbpx

Отиде си великият френски актьор Жан-Пол Белмондо

Новини

Кадър видео ютуб

На 88-годишна възраст почина френският актьор Жан-Пол Белмондо, съобщиха световните медии, позовавайки се на информация от неговия адвокат, цитирани от БТВ.
Една от най-известните му роли е във филма „Професионалистът“. Името му се свързва с френската нова вълна в киното от 60-те години на 20. в.
Играе във филми на Ален Рене, Франсоа Трюфо и Жан-Люк Годар.
Жан-Пол Белмондо е един от символите на френското кино през XX век. Кариерата му се простира в рамките на шест десетилетия. Роден в Алжир в семейството на скулптор от италиански произход, първоначално той се изявява под прожекторите…
но на боксовия ринг. Дебютът му е през май 1949 г. в Париж, като следват няколко поредни победи с нокаут.
„Спрях, когато лицето в огледалото започна да се променя“, разказват Белмондо покъсно. Постепенно развива интерес към театъра и актьорското майсторство.
Оказва се толкова талантлив, че не получава най-голямата награда на висшето си училище само защото избира да участва в скеч, който пародира администрацията на вуза.
Първите му роли в театъра са през 1953 г., а първият филм – през 1956 г. До края на 50-те персонажите му не са основни, но всичко се променя през 1960 г. с „До последен дъх“ на Годар, който го изпраща в авангарда на френската Нова вълна.
Голям комерсиален успях има „Човекът от Рио“. Заедно с Ален Делон правят „Борсалино“ през 1970 г. Белмондо в тези години играе авантюристични образи с много каскади, които най-често изпълнява сам. По-късно го виждаме в ролята на покомплексни персонажи, които отразяват възрастта му.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!