fbpx

Отиде си лъчезарната журналистка и учителка Юлияна Янкова

Новини
външна реклама

Снимка Фуйсбук/Юлияна Янкова

 

Новината за това съобщиха нейни близки и приятели във Фейсбук. Според „Марица“ причината е коронавирус.

Юлияна Янкова /Люли-Юли/ е дългогодишен банков и финансов репортер, отразявал събитията на прехода от 1995 г. до 2009 г. за различни български медии.

външна реклама

Когато излиза от професията журналист открива, че един друг свят е възможен – свят на споделянето, човешката солидарност, и естествен живот в хармония с природата, от която човекът е част сам по себе си.

Въпросите, свързани с това какво не е наред в България, защо след толкова години преход пак сме в началото, я отвеждат до образованието. Отговорите на тези въпроси, както и решение на голяма част от съществуващите в обществото проблеми днес, вижда във Валдорфската педагогика.

От 2014 г. със свои колеги от обучението формират екип, който организира валдорфски празници за деца, които се случват всеки месец.

Убедена е, че пътят към просперитета на една държава минава през образованието. Образованието, чиято истинска същност е да ви помогне да откриете своята уникалност, да ви научи как да я развивате и да ви покаже как да я раздавате.

Малко преди да почине, Юлияна Янкова пише стих, в който сякаш се сбогува със света и думите се превръщат в своеобразна епитафия:

Пешка

Аз преминах всичко на Земята.
И Чистилището, но и любовта.
Всичко тук е истинско и свято.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Симидчиев: Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни

външна реклама кадър БНТ Броят на диагностицираните с COVID-19 е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната …

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …