fbpx

Отиде си и Георги Гюлеметов

Новини
реклама

Снимка Георги Гюлеметов ФБ

Поредна скръбна вест помрачи празниците.

Починал е строителният предприемач и бивш кандидат за кмет на Пловдив Георги Гюлеметов. През 2019 г. той бе издигнат от партия „Възраждане“ на местните кметски избори.

Скръбната вест съобщи в социалните мрежи жирналистът Веселина Божилова, предаде Глас.бг. Ето какво пише тя:

Цял ден днес се опитвахме да потвърдим или опровергаем новината, че си е отишъл от ковид Георги Гюлеметов- за съжаление, оказа се истина.

Погребението е утре в Брацигово. Отиде си една противоречива, но много ярка личност с голям принос в днешния облик на Пловдив.

Той беше строителен предприемач, през 90-те работеше с пълна пара. Построи със собствени средства първия църковен храм в „Тракия“- един малък параклис, до него аязмо. Започна голяма църква пак там, дойде новият митрополит дядо Николай. Отне му параклиса, спря строежа на църквата.

Гюлеметов го преживя, но това му отне сили. Негово дело- на каменоделеца от Брацигово, са каменните облицовки на Археологичекския подлез и подлеза до Тримонциум, на кулата на Международен панаир Пловдив, на новата сграда на Пловдивски университет, на Съдебната палата, подстъпите към Пешеходния мост. В началото на своята професионална дейност е правил стъпалата към монумента на Христо Ботев в Калофер. Негово дело е и реставрацията на покрива на баня Старинна. И още, и още.

реклама

Преживя трудни години, опита и да се внедри в политиката, но това е последното място, където можеше да влезе. Много може да се каже за него, и хубаво, и лошо, но основното е, че имаше мечти и не се страхуваше да ги следва. Беше добър човек. Преди години, когато беше още в силата си на строителен предприемач, като председател на сдружение „Майки срещу дрогата“, съм срещала единствено от него разбиране и съдействие, когато опитвах да помогна на възстановяващи се зависими да започнат работа след лечение. Единствен той протегна ръка тогава. Тия неща не се забравят. Жоро, много се надявах тая новина да не е вярна, но уви…

Любопитното е, че именно построеното от него аязмо миналата година бе облепено с некролози, обявяващи фалшивата скръбна вест за смъртта му.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …