fbpx

От полунощ влизат в сила новите ограничителни ковид мерки

Новини

Снимка pixabay

Фитнесите ще работят при капацитет до 30%, а колективните спортове на закрито спират. Кината, театрите, концертите на закрито ще работят с намален на половина капацитет.

Преустановяват се всички масови мероприятия, като фестивали и събори, припомня бТВ.

външна реклама

На кръщенета, сватби и други тържества ще се допускат до 30 души на закрито и до 60 на открито.

И докато заведенията, фитнесите, кината могат да работят при пълен капацитет, ако всички служители и посетители имат COVID сертификат, то облекчение за сватбите при такива обстоятелства не се предвижда.

Десислава Николова и годеникът ѝ живеят в Испания, но планират сватба в България от 2019 г. Заради мерките планираното тържество през август миналата година се отлага за юли тази. Точно седмица преди сватбата – Испания попада в „червената зона“ и макар и 100% ваксинирани, гостите нямало как да дойдат.

На сватбата им са поканени около 100 души именно затова тържеството им се отлага поне за догодина.

„Рокля, костюм стоят и ни чакат в гардероба в България. Има неща, които можем да използваме за следващата дата, но има много неща, които трябва да с закупят – например цветята.

Заетите в бранша също са разтревожени. За Ваня Гергова най-благодатното време за организиране на сватби през годината – през септември и октомври, е практически провалено.

„Ние трябва всичко да стопираме, защото хората не желаят да правят избор. Как да изберат от тези 100 човека на кого да кажат да не дойде?!“, пита се тя.

Ваня се тревожи и дали този път за бранша ще има предвидени компенсации.

Епидемиолози обясняват, че ограниченията са резонни заради по-заразната „Делта“ мутация.

„Такъв тип събития поради еуфорията е предпоставка хората да са в много по-близък контакт. Веселят се, пеят, танцуват. Ако всички са ваксинирани, рискът намалява. Може да се обмисли, ако всички са имунизирани, дали не може да се увеличи този брой. Някои нощни клубове в Германия отварят врати за клиенти без маски, но само ако са ваксинирани“, обясни д-р Христиана Бацелова.

Според нея изключения в мерките за ваксинирани и преболедували са резонни, но някои ограничения са наложителни заради увеличаващият се брой пациенти в болница.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!