fbpx

От ново последствие свързано с Ковид-19 се оплакват жените – изменения в месечния цикъл

Новини
реклама

Снимка pixabay

Вече са известни множество последствия свързани с Ковид-19. Някои са по-чести и се проявяват в по-голямата част от заболелите.

Но се появиха и такива, които засягат жените – изменения в месечния цикъл.

В социалните мрежи дами споделят, че след заразяването менструацията им е станала нередовна. Други пък споделят, че имат необичайно големи кръвни съсиреци, съобщава Нова ТВ.

Жена, на име Роуз, заявява пред Medical News Today, че през осемте месеца, откакто се е възстановила от вируса, е имала само пет менструации.

„Цикълът ми се промени по честота, продължителност, интензивност и ниво на болка“, споделя друга жена, преболедувала COVID-19.

реклама

Експертите признават, че задухът, болките в мускулите и прекомерната умора са сред широкообхватните симптоми, идентифицирани при заразените. Въпреки това остава неясно защо COVID-19 влияе на менструацията дълго след възстановяването. Някои предполагат, че SARS-CoV-2 може да атакува женските репродуктивни органи.

Проучване в Китай, публикувано в Reproductive BioMedicine Online през септември, установило, че 25% от жените с COVID, имат менструални промени.

Смята се, че около 60 000 души от Великобритания страдат от дългосрочни симптоми след заразяване с COVID-19, показват данни от приложението ZOE, анализирано от изследователите на King’s College London.

Понастоящем известната като Post Covid Syndrome Group има 3000 членове от над 60 държави.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …