fbpx

От 2 май такситата с първоначалната такса 1,54 лева през деня и 1,76 през нощта

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

За сравнение, в момента таксата за деня е 70 стотинки. Глобата за водачите при неспазване на разпоредбите е до 1000 лева.

След 2 май всички таксита в България трябва да работят по нова тарифа, след като транспортното министерство направи нормативни промени. Увеличението се отнася само за първоначалната такса. Тя започва от 1,54 лева през деня и 1,76 през нощта.

външна реклама

 

Засега само част от такситата возят на по-високите тарифи, съобщи Нова ТВ. Една от причините е, че първо е необходимо препрограмиране и настройка на апаратите в автомобилите, което става само в лицензирани места. В София това се прави единствено в Българския институт по метрология.

От бранша обясниха, че проверките на апаратите са задължителна процедура, за да е сигурно, че няма да има ощетени клиенти.

„В метрологичния пункт се извършва държавната проверка за съответствие – дали всички тези тарифи и такси отговарят“, обясни Кирил Ризов от Съюз „Такси”.

Кратките срокове за претарифиране на таксиметровите апарати доведоха до образуването на големи опашки от чакащи.

Сред големите градове засега без промяна в цените на таксиметровите услуги са Благоевград, Шумен, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. В Сливен, както и в столицата първоначалната тарифа вече е скочила двойно.

Засега цената на километър пробег остава без промяна, което кара шофьорите да вярват, че до отлив на клиенти няма да се стигне.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Днес рожден ден празнуват музикалните близнаци братя Аргирови

външна реклама Кадър видео ютуб Близнаците Благовест и Светослав Аргирови от култовия дует от близкото минало са родени през 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. външна реклама Специалностите на близнаците обаче са различни: Благовест …

Новини
Татяна Дончева за сценаристите на Слави: Не си ги представям в МС

външна реклама Кадър видео БТВ Дончева каза, че си представя следващия кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори. Подкрепа за правителство с мандата на Слави Трифонов е най-приемливият вариант. Разбира се, винаги ще зависи от състава. Ако този състав е прекалено артистичен, ние също ще се замислим дали …

Новини
Шеф Силвена Роу обяви: „Аз съм вещица!“

външна реклама Кадър видео БТВ Екстравагантната шеф Силвена Роу обяви своята принадлежност към „тъмната страна“, след като интуитивно се досети за намеренията на една от участничките в шоуто „Мастършеф“. „Аз съм вещица!“, обяви топ готвачката и се заля в зловещ смях за ужас на всички в предаването.   Отраканата блондинка …