fbpx

Окото на 9-годишно момченце се наду като слива след вируса

Незабавни статии

Кадри: Angela Morey, Instagram

Деветгодишно момче почти ослепя и прекара Коледа в болница, след като разви рядък страничен ефект, който учените свързват с вируса.

Зак Мори загуби зрението на лявото си око няколко дни след положителен тест за вируса.

външна реклама

Окото на момчето се затвори напълно след диагнозата му – бактериална инфекция на очната кухина, съобщава dailymail.co.uk

Оттогава Зак от Бристол се е възстановил напълно, но семейството му иска да предупреди хората, че ако инфекцията е твърде дълбока, може да причини слепота.

„Окото му изглеждаше така, сякаш ще експлодира. Нямаше начин да го отвори, без да дръпне кожата. Беше подут повече от всичко, което някога съм виждал“, казва майка му Анджела.

Проблемът с очите на Зак започва, след като той даде положителна проба за вируса заедно с майка си и четиримата си братя и сестри на 16 декември.

Момчето има симптоми като за настинка и прекарва периода си на самоизолация, играейки компютърни игри у дома. Но на 22 декември, когато тестът му за Ковид вече е отрицателен, той се оплаква от болка в лявото око.

„Мислех, че това е от стоенето на компютъра в продължение на седем дни и не го обвързах с вируса. Но до Бъдни вечер вече се влоши доста. Закарахме го в болница и му поставиха антибиотик.

„Казаха, че ако влезе твърде надълбоко в окото, това може да причини слепота. Лекарите казаха, че това е алергична реакция към вируса, който засяга децата.“, споделя майката.

Зак беше изписан от болницата, след като беше подложен на очен тест, който потвърди, че зрението му се е възстановило напълно.

Световната здравна организация (СЗО) изброява конюнктивит като страничен ефект от коронавируса, докато проучванията свързват бактериалната инфекция на очната кухина и коронавируса.

Доклад, публикуван в The Journal of Craniofacial Surgery, изследва 28-годишен пациент от мъжки пол в Южна Бразилия със същото усложнение на очите след положителен тест за корона.

Резултатите от случая на доктор Винисиус Алмейда Карвальо и неговия екип от Държавния университет в Бразилия, показват, че коронавируса може да допринесе за инфекция на синусите, която потенциално може да се разпространи в областта около окото.

Доклад от Американската академия по офталмология изследва трима пациенти в нюйоркската болница Northwell Health и също така откри възможна връзка между инфекция на очите и коронавирус.

Тримата пациенти, които са били положително тествани, са били диагностицирани с кератит, който бързо е довел до ендофталмит – инфекция на тъканите или течностите в очната ябълка, и дълбока загуба на зрение в рамките на два месеца.

Въпреки че доказателствата не показват, че вирусът причинява инфекции на очите, те смятат, че кератитът, водещ до ендофталмит, е „изключително рядък“.

Изследователите казаха, че наличието на три случая в рамките на два месеца в Ню Йорк, където има голям брой случаи на коронавирус, е причина за повече изследване.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …