fbpx

Оградата срещу мигрантите иска подновяване, обяви Румен Радев

Новини

кадър  bTV

Възпиращото съоръжение по границата, което трябва да спира мигрантите е компрометирано. То е повредено на места, превзето е от растителност, системата за наблюдение повредена, съобщи държавният глава Румен Радев, който посети границата днес, за да се запознае лично на място с мерките срещу увеличаващия се мигрантски натиск.

„Съоръжението иска подновяване“, заяви пред журналисти президентът и допълни, че парите за това не могат се осигурят само от областните управители, които са ангажиране с поддръжката.

външна реклама

„От години чакаме проверка на прокуратурата за това, какво стана със строежа на оградата“, припомни Радев по темата и сегашните проблеми със съоръжението. „Спомняте ли си двама достойни генерали от сухопътни войски, Нейко Ненов и Андрей Боцев, който бяха наказани и подложени на огромен натиск за това, че видите ли оградата, която строи армията, била скъпа. Това беше двуредна ограда. А сега за едноредна се плати четири пъти по-скъпо“, заяви президентът.

На въпрос кога ще връчи следващия мандат за съставяне на правителство, Румен Радев отговори с контравъпрос: „Кога българският парламент ще актуализира бюджета?“

Той обясни, че свиква по тази причина консултативния съвет за национална сигурност. „Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент, от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос. Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани, има тревожни въпроси, които изискват актуализация на този бюджет – не може да оставим хората в наближаваща пандемична криза без социална подкрепа. Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент, от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос“, подчерта държавният глава.

„Ще преценя кога и на кого да връча евентуален мандат когато чуя идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство“, каза още Радев.

„Мога само да благодаря на г-н Трифонов за подкрепата, но ние с г-жа Йотова търсим подкрепата на всички българи и организации, които искат да работят за трайна и устойчива промяна“, коментира президентът.

Той заяви, че служебното правителство не е излъчено от партии и няма как да остане в наследство на партиите. Радев заяви също, че каквато и да е съдбата на този парламент, той задължително ще трябва да насрочи президентските избори, които са наесен, за да не се създаде конституционна криза.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама В предаването „Лице в лице“ той …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!