fbpx

Огнян Стефанов: Поведението на Борисов е цинично – откраднал си милиарди, а се изживяваш като жертва

Новини
външна реклама

Кадър видео 7/8 ТВ

Санкциите по „Магнитски“ не са просто политически акт за заявяване на американската позиция за борба с корупцията, а са акт, който се базира на много проучвания, разследвания, свидетелски показания.

Решението за санкциите по „Магнитски“, подписано лично от президента на САЩ, показва много ясно, че там тези, които са участвали в разследването и изработването на позицията на Щатите, са много наясно какво се е случило с КТБ. Наличието на първо място в списъка на името Делян Пеевски показва именно това. Не знам как се е оказал Божков в този списък и не искам да коментирам. Но е важен знакът, който ни се дава. Това каза създателят на „Фрог нюз“ Огнян Стефанов в ефира на 7/8 TV.

външна реклама

„За един месец се промениха много неща, които аз и много други хора сме очаквали. Това може би са първите стъпки на един дълъг и много труден път, тъй като отсрещната страна, тоест тази, която би трябвало да отстъпи място на следващо поколение политици и управници, не желае дори да приеме мисълта, че ще се раздели с властта. Наясно съм защо те толкова много страдат от раздялата с управлението, с привилегиите и с чувството, че си всесилен и недосегаем. Защото знаят какво са правили през тези години.

Знаят много повече, отколкото нашето въображение може да допусне. На първо четене милиардите, които излязоха показват колосални злоупотреби и съм учуден, че българското общество доста спокойно приема този факт. Някакви възрастни хора се радват на 50 лева, които човекът от джипката им подаваше, едва ли не да му целуват ръка и да му бъдат благодарни цял живот. Вместо същите тези граждани да направят елементарната сметка, че само вече известните милиарди, които са изчезнали в неизвестна посока, а всъщност в много известна дори – те просто са откраднати – биха увеличили пенсиите от 2-3 до 4 пъти. Хората предпочитат да размятат нещата на дребно, а всъщност ние сме ограбени жестоко“, обясни той.

По думите му санкциите по „Магнитски“ не са просто политически акт за заявяване на американската позиция за борба с корупцията, а са акт, който се базира на много проучвания, разследвания, свидетелски показания.

„Данните, които са достигнали до Министерството на финансите на САЩ, са били толкова сериозни и аргументирани, че американските експерти не са могли да не им обърнат нужното внимание. Това е станало преди 4 години. Първият човек в началото на 2017 година, който официално подава сигнал в САЩ, е банкерът Цветан Василев – с името си, с документи, с папки. Няколко месеца по-късно гражданско движение „Ние, гражданите“ също подава. В последващия период, по време на започналото там разследване, са подали сигнали и други български граждани – известни бизнесмени, някои от тях са арестувани. Знам някои от тях. Досега всички те бяха задържани и след това съдът определи като незаконно тяхното задържане, което ни говори, че нещо не е наред“, каза още Стефанов.

„Някои медии, които отдавна наричаме „Пеевски“ и „проправителствени“, изляха някаква жлъч какъв човек бил Магнитски – долнопробни неща. Искам да кажа само, че това е един обикновен юрист, който е имал възможност да напусне Русия, но е останал с убеждението, че в съда ще докаже всички свои тези и разкрития. От там е обявен незнайно в какво. Вкарват го в „Матросская тишина“ и там изчезва. Този човек се изправя срещу една огромна държава, срещу един мастодонт, който може да го размаже. Така и прави накрая. Та, искам да кажа, че един обикновен човек даде един невероятен пример“, разказа журналистът.

Той припомни, че през май 2017 г. „Фрог нюз“ публикува първия текст за закона „Магнитски“ и това, че Пеевски ще бъде разследван по него. „След това в един къс порядък сме публикували три или четири материала. И до днес продължаваме. По едно странно „съвпадение“ прокуратурата започна да повдига обвинения срещу мен. Прокурорите признават пред мен, че просто така им е спуснато“, каза още Огнян Стефанов.

„Признавам актьорските способности на Борисов. Би си намерил хубава роля в „Юнаци с умни калпаци“, но поведението му е гротеска и изключително цинично спрямо българските граждани. Ти, който си станал причина или си съчувствал в открадването на милиарди, да се изживяваш като жертва, да претендираш за доверие на част от населението – или влизаш с усмирителните ризи в „Св. Наум“ на 4-ти километър, или присъда и отиваш в затвора. Няма друго. Тяхната мозъчна недостатъчност не включва това да се оттеглят от политическата сцена“, категоричен бе Огнян Стефанов и обясни, че всички, които са зависими от ГЕРБ, гласуват за тях. “

Защото калинките са неконвертируеми на вътрешния пазар“, добави той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ясновидката Алия с много лоша прогноза за страната

външна реклама Кадър Стандарт „Бoг e eдин. Caмo нaимeнoвaниeтo, кoeтo ниe хoрaтa му дaвaмe, e рaзличнo. Турцитe гo нaричaмe Aллaх. Виe бългaритe гo нaричaтe Иcуc, a в други чacти нa cвeтa cи имaт други имeнa зa бoг. Кaктo и Бoгoрoдицa e eднa, нямa другa, нo пaк ce нaричa пo рaзличeн …

Новини
НАП погна интернет търговците

външна реклама От НАП припомнят, че с данък не се облагат единствено продажбите в интернет на лични употребявани вещи, например, ако продавате старите си ски обувки или използвано детско столче, не се дължи налог. Националната агенция за приходите ще търси дължимите данъци върху близо 96 млн. лв. доходи от търговия …

Новини
Николай Денков: Ако има нарастване на случаите, минаваме на ротационен принцип

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Това, което в момента се очертава едно второ плато, което е малко по-високо от ситуацията на 15 септември. Много е важно следващите две седмици как ще се развият нещата“. 211 паралелки са под карантина, в това число влизат групи в детските градини, съобщи министърът …