OFFnews: Не, жената от село с бастуна изобщо не е провокатор. Пепи Генова е друг човек и няма нищо общо с жената с бастуна Лиляна Тасева

Новини
реклама

Кадър Нова тв

Лиляна Тасева, а не Пепи Генова е жената с бастуна, която обикаля и влезе в конфликт с протестиращите в петък.

Провокатор на ГЕРБ ли е жената с бастуна, заради която бе арестуван бившият пиар на кметицата на Младост Десислава Иванчева Петър Кърджилов?

По-рано в петък въпросната дама обикаляше палатковия лагер на Орлов мост, известен и като Тиква стрийт или Каскет авеню, и според хората там, дълго се е опитвала да предизвика конфликт. До такъв се стигна, след като Кърджилов й лисна чаша с вода, а тя тръгна да го налага с дървената си пръчка, предаде OFFnews.bg.

В крайна сметка гражданският активист бе задържан за 24 часа от полицията.

Протестиращите от палатковия лагер на Орлов мост са категорични, че жената с бастуна е безспорно пратен от управляващите провокатор, който да инсценира гражданско недоволство от действията им и в крайна сметка да предизвика ескалация на страстите. ГЕРБ пък даде пресконференция, на която обясни, че въпросната дама, дошла от село, по нейните собствени твърдения, не е техен член.

Общинският съветник от Демократична България Тома Белев обаче сподели снимки, за които се твърди, че са от профила на въпросната дама, които ясно показват политическите й пристрастия.

Въпреки че редица потребители във Facebook откриват прилика между дамата от Орлов мост и дамата от снимките, в петък вечерта се появиха съмнения, че става дума за две различни жени и профилът „Пепи Генова“ не е на жената с бастуна.

И те се потвърдиха. В късния след обяд в петък в няколко пазарджишки групи във фейсбук се появиха материали, свързващи Пепи Генова от Пазарджик със случилото се вчера сутринта на Орлов мост в София, но това се оказа невярно. Материалите съдържаха и снимки, от които става ясно, че тя е симпатизант на ГЕРБ и е подкрепяла кандидати на партията на местни избори. Късно в петък сайтът „Виделина“ се е свързал с Пепи Генова. Ето какво казва тя

Името ми е Пепи Генова, от Пазарджик, работя като готвач в заведение в града. И от 8:00 до 17:00 часа ми е работното време.

„Виделина“: В тази връзка днес бяхте ли на работа в Пазарджик?

Пепи Генова: Разбира се. Целият персонал може да потвърди, че съм била на работа.

„Виделина“: Да смятам ли, че изобщо не сте пътували до София през днешния ден?

Пепи Генова: До София не съм пътувала може би две-три години.

„Виделина“: И нямате никаква връзка с това, което се случи на „Орлов мост“?

Пепи Генова: Абсолютно никаква.

„Виделина“: Тогава как си обяснявате въпросните публикации по ваш адрес във фейсбук, името ви, което са открили и изобщо това, което се случва?

Пепи Генова: Може би защото аз съм симпатизантка на ГЕРБ и от време на време пускам някакви публикации във фейсбук на тази тема. И са ми взели снимки от профила. Но това няма нищо общо – на кои симпатизирам и на отношението ми към протестите в София. Който каквото иска, това да прави. Мен това не ме интересува.

„Виделина“: Още веднъж ще формулирам въпроса. Нямате нищо общо със случилото се на „Орлов мост“, не сте били в София днес? И допускате, че причината може да е тази, че сте симпатизантка на ГЕРБ и имате публикувани снимки на профила в подкрепа на ГЕРБ и негови кандидати за различни избори?

Пепи Генова: Аз имам снимки, подкрепям ГЕРБ. Аз не го крия това.

„Виделина“: Но в същото време, доколкото разбирам, нямате нищо против и срещу протестиращите?

Пепи Генова: Разбира се, нека да си протестират. Всеки има право, коя съм аз да ги съдя. Аз мога да докажа, че нямам нищо общо със случилото се на Орлов мост, и в съда ще го докажа. Цяло заведение може да ми бъде свидетел, че аз съм била на работа. Това не може нормален човек да го направи. Без да знае истината, без да знае аз с какво се занимавам, че аз съм готвач, че нямам време да си вдигна главата по цял ден. И вечер само преглеждам фейсбук. Да, публикувам това, което мен ме интересува. Всеки е така, не съм само аз. Аз никого досега не съм оплюла и не съм заслужила подобно отношение.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Светослав Иванов с коментар за Караянчева: Това е положението. Наистина, това е положението

реклама Кадър БТВ Водещият на предаването „120 минути“ по БТВ Светослав Иванов, направи блестящ коментар за поведението и думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Той цитира великите предшественици на Караянчева и думите, които те са изрекли за България.Неговият коментар се състоеше се само от цитати. „Това не е …

Новини
Свещеници ръкопляскат на Борисов в църквата в Ловеч. Дадоха му орден заради даренията

реклама Кадър и видео: Бойко Борисов, фейсбук Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Ловеч. Този път неговата спирка е катедрален храм „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ловеч. В самия храм свещениците ръкопляскаха на премиера. Бойко Борисов беше удостоен с орден от Ловчанската митрополия. Митрополит Гавриил благодари на министър-председателя за …

Новини
Христо Стоичков: Не може преди 5 години Бил Гейтс да каже, че 2020 година ще има пандемия

реклама Снимка инстаграм Хриcтo Cтoичкoв дaдe eкcклузивнo интeрвю зa прeдaвaнeтo „Кoд Cпoрт“ пo TV+. Кaмaтa oтдaвнa e чoвeк нa cвeтa. Живoтът му oтрeди пocтoяннo дa пътувa oт eдиния дo другия крaй нa плaнeтaтa и cлeд крaя нa нeгoвaтa зaбeлeжитeлнa кaриeрa. Eднo oбaчe нe ce прoмeня – нaвcякъдe e пocрeщaн кaтo …