fbpx

Обмислят с маска или без в час за гимназистите

Новини
2
реклама

Кадър Нова ТВ

„Предложението маските за гимназистите да бъдат задължителни е много добро. Ще издадем препоръка, когато се върнем в училище това да се случи”, заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Това стана ясно по време на онлайн награждаване на „Отличниците на България“.

Когато изтече срокът на онлайн обучението за гимназистите, от образователното министерство ще издадат препоръка защитните маски за лице да се носят и по време на час, уточнява NOVA. Целта е рискът от разпространение на коронавирус в училище да се сведе до минимум. Оказва се, че между отделните класове има смесване на ученици и е невъзможно да се избегнат контактите.

реклама

„Смятам че в гимназиите трябва да се въведат маски постоянно, а не само извън класните стаи. Няма как да ограничим контактите между класовете. Едните обикновено отиват в стаите на другите”, каза Николай Георгиев.

По-късно от МОН излязоха с позиция по въпроса. От там заявиха, че не се предвижда маските да станат задължителни в час за учениците в гимназиален етап. Обмисля се поставянето на маски да бъде препоръчително за учениците от 11-и и 12-и клас профилирана подготовка, когато се налага смесването по повече от един клас в един учебен час.

„Не предвиждаме за гимназиален етап да е задължително. Който иска може да си носи маска”, заяви за NOVA министърът на образованието Красимир Вълчев.

реклама
loading...

След като носенето на маска и от двете страни при контакт намалява риска от заразяване, защо учителите трябва да си изложени на незащитен контакт?

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …