fbpx

НС прие нов вид наказание – „безвъзмезден труд в полза на обществото“

Новини
реклама

Изображение гугъл мапс

Наказанието се дефинира като „безвъзмезден труд в полза на обществото“.

Депутатите днес гласуваха на второ четене промени в Закона за административните нарушения и наказания. В основната си част те са внесени от Министерски съвет.

Представители на „Обединени патриоти“ (ОП) и най-вече на ВМРО, обаче, на второ четене се „вклиниха“ със свои стари предложения, насочени към маргинални групи. Този път те минаха и то без дебат, съобщи Флагман.бг.

Досега възможните административни наказания бяха: обществено порицание, глоба и временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Новата санкция – безвъзмезден труд, ще се прилага за повторно или системно извършени административни нарушения. Това ще може да става самостоятелно или едновременно с друго наказание от гореизброените.

Съпредседателят на парламентарната група на ОП Искрен Веселинов, който е вносител на поправките, обясни, че новата мярка – безвъзмезден труд, е насочена към маргинали.

Той предложи за административни нарушения, с които се нарушава общественият ред, да може да се налага и наказание задържане (арест) в териториална структура на МВР. Това обаче не бе одобрено от големия коалиционен партньор – ГЕРБ, и не мина.

Иначе за санкцията безвъзмезден труд ще се произнасят районните съдилища по предложение на съответните административни органи. Тя ще може да се обжалва пред административните съдилища, които ще взимат окончателно решение.

реклама

Веселинов даде като пример незаконните сечи в горите. При тях се случвало едни и същи лица да бъдат хващани многократно. Били им налагани глоби, които те не плащали и продължавали да вършат нарушението. Надеждата на ВМРО е това да бъде спряно с мярката безвъзмезден труд.

Продължителността на този труд не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно за не повече от две последователни години, одобри още парламентът.

Наказанието ще се изпълнява от пробационната служба по настоящия адрес на наказания.

За конкретните нарушения, за които ще може да се налага новата санкция, ще са нужни съответни промени в специализираните закони. Днес бяха одобрени и първите от тях през Преходните и заключителните разпоредби – в Закона за горите и в Указа за борба с дребното хулиганство.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Имонолог обяснява защо столетниците побеждават Ковид-19

реклама Снимка pixabay Лекарите си задават въпроса, защо столетниците преминават по-леко през коронавируса. По света има не един случай на столетник, който е излекуван успешно и някои от тях дори развиват само леки симптоми. От висотата на своите 107 години те победиха коронавируса. Жена от Каорле бе обявена за излекувана …

Новини
Сериозни разправии и червен картон белязаха дербито на Милано

реклама Кадър видео туитър Този двубой между двата гранда на Милано ще бъде запомнен със събития извън спортно-техническата страна. В самия край на първата част се стигна до разправия между Лукаку и Ибрахимович, а главния рефер Паоло Валери се контузи в 75-ата минута и след кратко прекъсване беше заменен от …

Новини
Генерал Мутафчийски: Вече съм с антитела, ваксината работи

реклама Кадър видео БТВ “Тези, които първи са били доброволци за ваксината на “Пфайзер/Бионтех”, с която съм ваксиниран и аз, вече седми месец имат имунитет. Вече и аз имам антитела, ваксината работи”, заяви пред bTV началникът на Националния оперативен щаб на генерал Венцислав Мутафчийски. Генерал Мутафчийски обясни, че имат над …