fbpx

Новогодишната трапеза носи късмет: Не яжте пиле, а за здраве и богатство задължително сложете тези ястия

Поставянето на богата Новогодишна трапеза няма за цел само да ни нахрани, но всяко хранене трябва да бъде внимателно избрано, тъй като носи със себе си определена символика на щастие, напредък, благополучие. Освен вече традиционната руска салата , свинско печено , зелева салата и торти , на трапезата място трябва да намерят риба и грозде.

Ето защо точно тези ​​храни: Грозде
Гроздето, преди всичко, е символ на здраве и сила, така че е препоръчително след полунощ да изядете точно 12 зърна, за всеки месец по едно.

Риба

Тя символизира движение без препятствия, така че да ви бъде лесно.

Свинско

Свинското месо е символ на изобилие и богатство.

Зелева салата

Поради зеления си цвят, символизира хармонията на природата и щастието, както и дълголетието.

Торта

Поради самата си структура, която съдържа много захар, тортата е символ на наслада.

Това, което никак не се препоръчва в новогодишната трапеза е месо от пернати животни, защото те имат крила, така символизират щастието която ви изоставя.

lekuvai.bg

Напоследък чета и не вярвам на ушите си, какви уникални простотии пишете!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!