fbpx

Ново напрежение между Бойко Борисов и Румен Радев

Новини
външна реклама

Кадри видеа ФБ и Нова ТВ

Вчера президентът и премиерът в оставка размениха реплики един срещу друг чрез телевизията и социалната мрежа. Румен Радев говори от Плана планина, а Бойко Борисов на живо във Facebook. Държавният глава каза, че „в скоро време“ ще вземе решение кога да връчи мандата на партията на Слави Трифонов. И подчерта, че има очаквания за съставяне на редовно правителство. Борисов пък изрази съмнение за „задкулисие“ между „Има такъв народ” и Радев, пише Нова ТВ.

„Защо толкова настояваха бързо да върнем мандата. Наложи се вчера в 07.30 ч. да правим изпълнителна комисия, за да преценим и в 09.30 ч. да го върнем, за да може той да използва деня и да даде мандата на втората партия”, заяви премиерът в оставка.

външна реклама

„Няма определен срок в Конституцията между първи и втори мандат”, контрира Радев.

„Ама нали бързахте за правителство. Има 165 депутати които изразяват подкрепа. Давайте”, настоя Борисов.

 

„Парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Трябва да му дадем шанс да свърши сериозна работа, за каквато вече има заявки. Има предложения не само за Изборния кодекс”, уточни Радев.

„От опит знам, че една партия, ако се заеме първо с Изборния кодекс, никога няма да има успех. Цял свят се отказва от електронното гласуване заради хакерите, а ние ще го въвеждаме. Аз знам поне 2 чужди разузнавателни централи, които веднага ще се намесят и ще видите резултатите”, смята министър-председателят в оставка.

По думите му от днес Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. „И това всеки ден ще му го напомням”, поясни Борисов.

 

А според президента усилията трябва да бъдат насочени към съставяне на нов кабинет.

„Очаквам партиите и настоящото правителството да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета. Ще е много безотговорно към пенсионерите и фирмите пред фалит да се окажат без подкрепа, когато имат най-голяма нужда”, каза още президентът.

„Над 1 млрд. лв. сме дали вече от бюджета за по-възрастните хора”, каза Борисов.

Относно въпроса за съставяне на служебно правителство, държавният глава категорично зави, че на този етап е „несериозно да се мисли за това”. Иначе – причина за задочната размяна на реплики станаха и външно политически теми. Премиерът в оставка отново атакува президента.

„Нито веднъж не се произнесе по казуса с Навални. Целият свят настоява да бъде пуснат, лекуван и освободен. Той още не се е произнесъл. Не се произнесе и по шпионските скандали. Чехия изгони руски дипломати”, каза той.

„Време е българското правителство да осъзнае своята отговорност по тези сигнали. Имаме дълбок пробив в персоналната сигурност”, пък заяви Радев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кметът на Русе: Днес ни разтърси огромна трагедия. Болката в мен е голяма

външна реклама Снимка профил ФБ Днес ни разтърси огромна трагедия. Две млади русенски сърца спряха да бият в тежка катастрофа на булевард “България” преди изхода на Русе. Изразявам дълбоките си съболезнования на скърбящите им близки! Болката в мен е голяма. Това написа градоначалникът на Русе Пенчо Милков в профила си …

Новини
Мая Манолова: Планини от токсичен фосфогипс се издигат край Девня

външна реклама Снимка профил ФБ „Изправи се.БГ получихме сигнал за планини от токсичен фосфогипс и отделяне на флуор от торовия завод край Девня, написа Мая Манолова в социалната мрежа: Целият регион около завода до пристанище Варна Запад е покрит с такъв сивкав прах, който видно от снимките е съхраняван напълно …

Новини
Рокади в „Има такъв народ“

външна реклама Снимка профил ФБ Двама лидери на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в Кюстендилско бяха свалени от постовете си след спешно заседание на областното ръководство, на което присъстваха представители на националното ръководство, информира struma.bg. След като областният координатор о.з. подполковник Огнян Иванов беше освободен от поста и …