Нови 4 заповеди на министър Ананиев в сила от днес

Новини
16

Министърът на здравеопазването издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Накратко, новото в заповедите е, както следва:

В заповедта за влизането на територията на Република България се посочва, че забраната за влизане в България не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние.

В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано: всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион „Васил Левски“ се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м./Дарик

loading...

Аха… въвеждат пак извънредното положение, налагат забрани и глоби. И оп, тока поскъпва. Защо трайте така безпардонно бе, народе :/

Нали беше на мача и нали лично той и Кралев разрешиха публика и всички видяха че не се спазват никакви мерки
А сега да видим кой ще бъде виновен

Това тъпо правителство, начело с Борисов, с.всеки изминал ден-ни.лъже, побърква и.си.мисли-че му вярваме!! Напротив-ние знаем задкулисните игри, да държи народа на каишка, за да вземе милиарди Евро от Европа-заради уж-пандемиятя– напротив нищо такова няма, течпродължават да ни ограбват-по плана на Мутафчиев-бройките всеки денди увеличават! Хайде, зависим-до къде ще ни заведете-крадци ичизмамници?!!

ХЕЙ НАРОДЕ ….,ВИЕ СТЕ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ ДЕТО СИ ХОДИТЕ ПО ЧУЖБИНИ И С МОДЕРНИТЕ КОЛИ , НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АКО ДОЙДЕ РАДЕВ… ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ….,ТА ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ ….ДЕТО ОГРАБИХА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ И СЕГА СИ СТОЯТ В ПАЛАТИТЕ И ВИ СЕ ЧУДЯТ НА АКЪЛА ВИ …..ПРОСТ НАРОД И ЗАТОВА СМЕ СТИГНАЛИ ДО ТОЗИ ХАЛ…..!!!

ОГРОБЛАХА НИ 45 ГОДИНИ ,БЯХМЕ КАТО ЗАТВОРЛИЦИ,СЕГА ОТ 1989 ГОДИНА СЪЩОТО ,ДАЖИ И ПО ЛОШО,НЕКА ПРИПОМНЯМ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛУКАНОВ ЖАН ВИДЕНОВ КОСТОВ ЦАРЯ ТРОЙНАТА КОЙЛИЦИЯ ОРЕШАРСКИ,НАЛИ НЕСЕ ГИ ЗАБРАВИЛИ,СЛЕД ОРЕШАРСКИ НЕЩАТА ПОЛЕКА НО СИГУРНО ТРЪГНАХА В ПОЛОЖИТЕЛНА ПОСОКАИ ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ.. ПАК ЩЕ ПРИПОМНИМ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПОРЪЧА ОБОРУДВАНЕТО ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ЕТО 15 ГОДИНИ СТОЙ Е НЕМАЖЕ ДА ТРЪГНЕДАСЕ СТРОЙ НЯМА ИНВИСТУР.НО ГОРЕ НАПИСАНОТО Е ОТ ХОРА КОИТО СА НЕОБРАЗОВАНИ МЪРЗЕЛИВИ И МРЪНКАЧИ .КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ ТЕ ВСЕ ЩЕСА НЕДОВОЛНИ,ТЕ СА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

Този Николов дали е старец или какъв незнам,но като говори за култура да беше си прочел написаното и си види дали сам ще разбере какво е писал!!

Каква е тази злоба срещу ГЕРБ и г-н Борисов ???? Още щяхте да карате „Лада“ , „Москвич“ и „Волга“ ,да чакате 10 години докато ви излезе номера за кола,а собствено жилище много трудно. Чужбина само на карта да гледате! Само 30 години след края си комунистическият режим вече тъне в забрава – младите хора не знаят почти нищо за този период от българската история. Дали става дума за умишлен процес, направляван от определени кръгове? За какво мрънкате?Концентрирайте се върху собствената чиния и оставете другите сами да решават.Който и да дойде на власт ,вечно ще има недоволни.Истината е, че недоволникът винаги ще вижда света сив. Каквото и да се промени, колкото и добри да стават условията за живот, колкото и неща да получи, той винаги ще намира нещо, което да не е като трябва, нещо, от което не е доволен.

Кaк пo-тoчнo мoжe БCП, кoятo oтдaвнa трябвaшe дa бъдe зaбрaнeнa зaрaди прecтъпнoтo cи минaлo, дa e eднa уcпeшнa и хaрecвaнa aлтeрнaтивa нa упрaвлeниeтo нa Бoриcoв? Aми, нe мoжe. Тaзи пaртия e нaнecлa тoлкoвa мнoгo врeди нa Бългaрия, чe дoри нe ocoбeнo зaинтeрecoвaният oт пoлитикaтa бългaрcки грaждaнин нe иcкa и дa cи пoмиcли дa върнe нa влacт пaртиятa, гoрдeeщa ce c убийcтвaтa и икoнoмичecкитe кaтacтрoфи нa прeдшecтвeницитe cи.Истината е, че недоволникът винаги ще вижда света сив. Каквото и да се промени, колкото и добри да стават условията за живот, колкото и неща да получи, той винаги ще намира нещо, което да не е като трябва, нещо, от което не е доволен.Рaзнocтрaнният тaлaнт oт Бaнкя прaти нa пoлитичecкoтo бунищe нe мaлкo пaртии и хoрa, кaтo тoвa ce cлучи прeдимнo зaрaди тяхнaтa aлчнocт, a мoжe би у някoи и нaивнocт. Чacт oт тях днec ca в oпoзиция.Има много неща за които Борисов не може да бъде обвинен.

16 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НОЩ при Борисов за обсъждане на актуалната епидемична обстановка

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, информира БНТ. Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат усилията за …

Новини
Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Казах каквото знам. Това обяви премиерът Бойко …

Новини
Ананиев: 200 болни на ден е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките

„Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките“, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, съобщи БНТ. 174 нови случая на коронавирус у нас, има още 4 …