fbpx

Нова опасна мода: Деца лягат по пешеходни пътеки

Новини

Снимка pixabay

Ново Тик-Ток предизвикателство набира сила сред непълнолетните. Полицията във Велико Търново и Горна Оряховица издирва деца, които лягат на пешеходни пътеки в града, за да изпитат реакциите на шофьорите. Полицията научила за това от постове в социалните мрежи.
„Не сме уведомявани по съответния ред за тези експерименти да предизвикват съдбата, но колегите от Пътна полиция са предприели необходимите мерки на територията на цялата област“, каза зам.-директорът на ОДМВР Христо Христов, цитиран от 24 часа.
„Беше разяснено на служителите при установяване на такива нарушения на Закона за движение по пътищата, каквото е лягането по пешеходните пътеки, веднага да бъде докладвано в оперативната дежурна част,инспектор Детска педагогическа стая и ръководството на районното управление. Работи се по случая, ако има записи от камери, лицата ще бъдат установени и ще бъде взето отношение“, коментира ст.инспектор Галин Георгиев, началник група „Пътен контрол“ при РУ Горна Оряховица.
20 лева е санкцията, която родителите на малолетните или тийнейджъри от 16 до 18 г. могат да отнесат.
Доста такива експерименти децата използват от това приложение, припомни Христов. „Преди няколко години беше доста нашумяло ловенето на покемони с телефоните, не внимаваха и допускаха нелепи произшествия, пресичайки. Инспектори детска педагогическа стая вече са се свързали с училищните настоятелства и директорите, с цел превенция и провеждане на разговори и най-вече комуникация с родителите, защото ние без родителския контрол сами трудно бихме се справили“, допълни зам.-директорът.
Полицията излезе с апел към гражданите, ако станат свидетели на подобни действия, да подават сигнали на тел.112, за да се предотвравят тежки произшествия.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!