fbpx

Нов по-бърз и лесен начин да си вземете пенсията

Незабавни статии

Снимка pixabay

външна реклама

Заявлението за промяна на пощенска станция, чрез която се изплаща пенсия, да бъде подавано във всяка една пощенска станция на „Български пощи“ ЕАД. Пощенската станция по служебен път следва да изпраща заявленията към НОИ.

Тази промяна се предлага да залегне в План за действие за внедряване на епизоди от живота „Раждане на дете“, „Преместване в рамките на страната“, „Стартиране на бизнес“, „Наемане на служител“ и „Закриване на бизнес“, качени за обществено обсъждане.

външна реклама

Целта е да се подобрят административните процедури за петте епизода, по отношение на необходимите индивидуални стъпки, които извървява потребителят на услуги, документите, които трябва да бъдат представени при тяхното заявяване, времето за заявяване и срокът за предоставяне на услугата, разходите, вътрешните процеси, координацията между институциите и др.

Сега заявлението за промяна на пощенска станция, чрез която се отпускат пенсии при смяна на постоянен адрес, може да бъде подадено само в Териториалното поделение на НОИ, но не и в пощенска станция. В пощенска станция може да се заяви само, ако промяната е временна, пише Монитор.

Друго предложение предвижда заявленията за промяна на пощенска станция да се обработват във всяко едно ТП на НОИ и да не се създават хартиени пенсионни досиета в териториалните поделения. Сега заявлението за промяна на пощенска станция, през която се отпускат пенсии при смяна на постоянен адрес, може да бъде подадена само в ТП на НОИ.

Гражданинът може да подаде заявлението във всяко ТП на НОИ. Има две основни препоръки. Първата е да не се прехвърля обработването на заявлението към ТП на НОИ, което съхранява пенсионно досие, а да може да се обработва във всяко поделение.

Втората: да не се създават хартиени досиета по ТП на НОИ, а да се централизира хартиеният архив. И двата варианта могат да се случат, след дигитализирането на пенсионните досиета в НОИ.

За да се случат тези промени са нужни нормативни промени, уточняват в плана.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Следете всеки ден във Vihrogon.bg най-интересните и уникални истории от България и света.

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

hell's kitchen
Николай се раздели с Hell’s Kitchen и наградата от 100 000 лв

Кадри видео Нова ТВ външна реклама Финалът на готварското риалити Hell’s Kitchen вече настъпи и след напускането на Калоян, да се борят за наградата останаха, Виктория, Валентина и Николай. По-доброто представяне на дамите на вечерна резервация реши съдбата на Николай и той напусна шоуто на грачка от заветната награда. Голямо …

БТВ
Ергенът Виктор на трудовата борса след финала на шоуто

Кадри видео БТВ външна реклама Както сам призна във шоуто на Цитиридис Виктор Стоянов в момента е на трудовата борса. Той сподели, че няма нищо срамно в това. Преди шоуто бях управител на фитнес зала и инструктор. Сега работя върху себе си, ходя на уроци по пиано и пеене, както …

БТВ
Дениз Хайрула разплака зрителите с признание за бившите си партньори

Кадри видео БТВ Признание за личният си живот направи Дениз след романтичната разходка и вечеря с Виктор. Положителните емоции и oт ycмивĸaтa нa Cтoянoв я провокираха да признае нещо съкровено, отношение, което тя не познава от досегашните си партньори. външна реклама „He знaм зaщo ми тeĸaт cълзитe. Moжe би, зaщoтo …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!