fbpx

Нов по-бърз и лесен начин да си вземете пенсията

Незабавни статии
външна реклама

Снимка pixabay

Заявлението за промяна на пощенска станция, чрез която се изплаща пенсия, да бъде подавано във всяка една пощенска станция на „Български пощи“ ЕАД. Пощенската станция по служебен път следва да изпраща заявленията към НОИ.

Тази промяна се предлага да залегне в План за действие за внедряване на епизоди от живота „Раждане на дете“, „Преместване в рамките на страната“, „Стартиране на бизнес“, „Наемане на служител“ и „Закриване на бизнес“, качени за обществено обсъждане.

външна реклама

Целта е да се подобрят административните процедури за петте епизода, по отношение на необходимите индивидуални стъпки, които извървява потребителят на услуги, документите, които трябва да бъдат представени при тяхното заявяване, времето за заявяване и срокът за предоставяне на услугата, разходите, вътрешните процеси, координацията между институциите и др.

Сега заявлението за промяна на пощенска станция, чрез която се отпускат пенсии при смяна на постоянен адрес, може да бъде подадено само в Териториалното поделение на НОИ, но не и в пощенска станция. В пощенска станция може да се заяви само, ако промяната е временна, пише Монитор.

Друго предложение предвижда заявленията за промяна на пощенска станция да се обработват във всяко едно ТП на НОИ и да не се създават хартиени пенсионни досиета в териториалните поделения. Сега заявлението за промяна на пощенска станция, през която се отпускат пенсии при смяна на постоянен адрес, може да бъде подадена само в ТП на НОИ.

Гражданинът може да подаде заявлението във всяко ТП на НОИ. Има две основни препоръки. Първата е да не се прехвърля обработването на заявлението към ТП на НОИ, което съхранява пенсионно досие, а да може да се обработва във всяко поделение.

Втората: да не се създават хартиени досиета по ТП на НОИ, а да се централизира хартиеният архив. И двата варианта могат да се случат, след дигитализирането на пенсионните досиета в НОИ.

За да се случат тези промени са нужни нормативни промени, уточняват в плана.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Ето кой трябва да вземе 100-те хиляди лева от Фермата

външна реклама Кадри видео БТВ С наближаването на финала на „Фeрмaтa“ все повече стои въпроса кой е достоен за голямата награда от 100 000 лв. Три ceдмици прeди рeшитeлнaтa биткa, според мъжете участници, най-достойна от жените са Мартина според Любо и Кирил, а за Живка са Стефан и Пламен. външна …

Незабавни статии
Дичо заряза музиката и се захвана с друга страст

външна реклама Снимка профил ФБ Конкурентите на шеф Манчев се увеличават с още един. Бившият вокалист на D2 Дичо загърби музиката и се впуска в ново начинание, захваща сe с готвене, както сам анонсира новото си начинание в социалните мрежи. Това съвсем не е изненада за хората около него. В …

Незабавни статии
Лора плаче от щастие извън Фермата

външна реклама кадър bTV Чувствам се прекрасно, изживявам всичко отново като гледам предаването, това каза отпадналата от „Фермата“ Лора Цолова. 24-годишната жена призна, че дори плаче пред екрана, но сълзите ѝ са от щастие. „Не бях преживявала нещо толкова прекрасно и истинско, с прекрасни хора. Най-много ми липсва чувството, че …