fbpx

НОЩ предлага въвеждане на по-строги мерки и удължаването им поне до края на ноември

Новини
11
реклама

Снимка профил ФБ

Редица препоръки посочиха специалистите от националният оперативен щаб по време на брифинга, чиято цел е ограничение на контактите.

Доц. Ангел Кунчев предлага мерките, които според заповедта на министъра изтичат на 12 ноември, да бъдат удължени минимум до края на ноември, а ако ситуацията продължи да се развива по този начин – и за по-дълъг период.

Също така да се дадат правомощия на министъра да командирова специалисти от различни области. „Време е колеги от доболничния сектор да се включат в тази борба.“

Препоръчваме дистанционно обучение за учениците от 5. до 12. клас. Време е да се спрат всякакви дейности в учебните заведения, които са извън рамките на паралелка.

Да се преустановят извънкласните дейности на учениците, ако са извън рамките на паралелките, като това ще важи и за учениците от началния етап.

Здравните власти препоръчват висшите учебни заведения да минат изцяло на дистанционна работа, като изключение може да бъде направено само за медицинските специалности, по-конкретно за упражненията.

„Крайно време е всички, които могат да работят дистанционно, да го правят“, заяви доц. Кунчев.

Ще бъдат направени препоръки максимум 50% от служителите да присъстват в офисите.

реклама

Работата на заведенията, които сега не са затворени, да бъде ограничена до 22.00 или 23.00 ч.

Обсъжда се и въвеждане на зелен коридор за пазаруване за хората над 65 г. от 8.00 до 10.00 ч.

 

Положението в Европа в момента е най-тежкото в целия свят, съобщи още Кунчев.

България се нарежда на 13-то място по заболяемост в Европа и на 4-о на Балканите. Смъртността в страната ни нарежда на 10-о място в Европа и на 4-о на Балканите, обобщи той.

В последните два дни броят на регистрираните случаи нарасна драстично с над 8000 положителни проби. Така общо потвърдените случаи на коронавирус в страната до момента достигнаха 64 591, от тях активни са 41 178. В момента хоспитализирани в болнични заведения са 3191 пациенти, от които 239 са в интензивни отделения.

Средната заболяемост за последните 14 дни в България е било 388 на 100 000 души, но вчера е достигнала до 430, каза доц. Кунчев. Това ни нарежда на 17 място сред 30-те страни в ЕС и 4 на Балканите. За сравнените той посочи, че в Белгия стойностите са на заболяемостта е над 1400 на 100 000. Средната смъртност у нас 5, 2 за последните 14 дни. Това ни нарежда на пето място в ЕС и 4 на Балканите по смъртност.

„Теоретически можем да достигнем нивата на Белгия и Чехия. Това означава над 10 000 болни на ден и над 300 починали“, каза още той.

реклама
loading...

Обречени сме да умрем само от приказки приказки и пак приказки това ежеминутно те убива

Яко ще се мре !Яжте ,пийте и си носете новите дрехи !!!Бог ни наказва !Станахме много лоши !!!

Не се крият но стъпи алчни продажни лекари и политици не се спори, ех да могат да възкръснат онези потурковците комунисти горунисти всички ще оздравеят и брачедите роми дето гушкат кинти да са болни!!!

Не се крият но стъпи алчни продажни лекари и политици не се спори, ех да могат да възкръснат онези потурковците комунисти горунисти всички ще оздравеят и брачедите роми дето гушкат кинти да са болни!!!

Този доктор трябва да го обръснем че да изглежда по добре и по малко да лъже

Браво професор до вчера бебета кражаха покрай болниците нямаше кой да поеме отговорност сега за грип военно положение браво медицина и политика супер

Кунчев миналата година по време на карантината ти ходи в Гърция на море а ние бяхме с маските а сега си се завайкал пукни гнидо мръсна.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Над 1300 души погрешно уведомени, че са с коронавирус

реклама Снимка pixabay Над 1300 души във Великобритания са били погрешно уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни заради лабораторна грешка, предаде Ройтерс, цитиран от Струма. Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, …

Новини
1
Борисов: Успешен политик съм, но личният ми живот е провал

реклама Снимка профил ФБ „Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери …

Новини
София, Варна и Бургас водят в статистиката по заразявания

реклама Снимка pixabay През последното денонощие у нас има нови 1792 регистрирани случаи на коронавирус при направени общо 4 928 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. През последното денонощие са починали 69 души, като така общият брой на починалите от инфекцията у нас става 3 749. Излекуваните …