fbpx

НОИ смята: Вдигат пенсиите с 50 лева за постоянно

Новини
7
външна реклама

НОИ работи по варианти за преизчисляване на пенсиите с добавката от 50 лв

С уговорката, че не разбира от пенсии, финансовият министър Асен Василев заяви пред бизнесът и синдикатите, че НОИ разработва варианти за преизчисление на пенсиите, според който добавките от 50 лева да бъдат вкарани трайно в пенсиите, предаде БНР.

„Като министерство на финансите се борим за това да има предвидимост, а не този разход да се прави месец за месец, и всеки месец да търсим този разход отнякъде. Вече в приоритетите на НОИ, заедно с всички процеси, които са свързани с консултации и т.н., е да предложат варианти. Ние не сме предубедени към един или друг вариант“, каза министър Василев.

външна реклама

Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев заяви, че не е привърженик на това пенсиите да се преизчисляват спрямо осигурителният доход през 2018 г., защото нискодоходните пенсионери ще получат най-малко увеличение.

„Нискодоходните, тези, които получават по-нисък размер на пенсиите, няма да получат 50 лева, а ще получат 10-15, или колкото се изчисли по формулата . По-високодоходните пенсии ще получат повече от 50 лева, което няма да бъде справедливо“.

В първата седмица на юли ще има по голяма яснота за актуализацията на тазгодишния бюджет, обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Ще бъдат включени и мерки за подпомагане на бизнесът при трета Covid вълна през есента. Те ще се задействат при съответна заболеваемост при която ще се задействат цветни кодове.

Василев поясни:

„В зависимост от нивото на заболеваемост – дали сме в зелена зона, жълта зона, оранжева зона и т.н., да излезе заповед на здравния министър, която точно и ясно да казва какво означава това за бизнес, за училища, за всичко останало. Т.е. мерките да не се вземат от днес за утре, а да има една предвидимост до края на годината.

Ако влезем в оранжевата зона, това са мерките, които здравният министър казва със заповед, че трябва да бъдат предприети. Тези заповеди, мисля, че трябва да излязат в рамките на тази седмица.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

За да има във пенсионния фонд пари ида се вдигнат ниските пенсии има начин.(На тези които получават пенсии че е бил кьорав не виждал или късоглед и т.н. да им се даде два възможноста да избере или да му се отнеме пенсията или шьофорското право да избере. Защото кьорав карти не играй и кьорав шьофьор не става).Защо такива със рушовет са излезли на пенсия апък имат фирми собствени и си ги снабдяват със собствен превоз.

Защото някой пенсионери не са работили по 40 години а имат стаж по 15 .20 години

Пенсиите трябва да се преизчислят на база предходна година. Що за некадърност е вкарването на 50лв.Нали избираме справедливи управляващи, а то пак същото. Старите пенсии в пъти изостанаха. Учителска пенсия от 2009г.е 2 пъти по- малка от тазгодишната учителска. И искаме преди изборите да разберем какво сте сътворил, пак като герберите ли? Пенсиите трябва да се преизчислят на база предходна година, като компромис 2018г.Заради НЕКАДЪРНИ решения се крият доходи, да не би да имате интерес да има сива икономика?

Имам 43 години и 9 месеца трудов стаж и ме пенсионираха с 251,19 лв. пенсия, поради факта, че коефициентът ми е много нисък! Навремето изискваха само представянето на Образец № 30 за стажа в различните предприятия и аз ги имам тези образци, но при пенсионирането ми изискваха и някакъв друг образец, в който да са отразени 4 години по избор от определени 12 години, от който да е видно, върху каква сума съм осигуряван! Аз не мога да представя такъв образец, по простата причина, че ведомостите за тези години, просто са изчезнали някъде и никой не знае къде са! При това положение за изходна база ми взеха минималната работна заплата, което и прави коефициента изключително нисък! А през тези години заплатата ми е била най-висока! Ако това ми беше известно още навремето, щях да си осигуря и тези образци (както съм си осигурявал и Образец № 30), но сега… Отделен въпрос е, че и през няколко от годините, работодателят ни е осигурявал върху минималната работна заплата, което не от отговаря на заплатата, която ни е била заплащана в действителност! Предполагам, че има и много други хора, които са се сблъсквали с подобни проблеми! Затова и съм привърженик на преизчисляването на пенсиите!

Пенсиите задължително трябва да се преизчислят,ако не приравнени към предходна година,то поне към 2018 г.,както вече има изразено становище Всяко друго предложение/каквито има много/ще наруши принципа на пропорционалност и обективност.Антоанета Тодорова

Пенсиите задължително трябва да се преизчислят,ако не приравнени към предходна година,то поне към 2018 г.,както вече има изразено становище Всяко друго предложениемного/ще наруши принципа на пропорционалност и обективност.Антоанета Тодорова

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДБ и ИБНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

външна реклама Кадър видео ФБ Бъдещото управление трябва да се следва посоката и стандарта, който зададоха някои от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на бъдеща подкрепа за евентуален кабинет на ИТН. външна реклама „На тази база …

Новини
Водещата на БНТ изригна в смях пред Хаджигенов

външна реклама Кадър видео БНТ С чувство за хумор съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов обяви в сутрешния блок на БНТ, че ще заеме поста вицепремиер по космическите въпроси. На фона на често използваната от него ирония думите му не бяха приети сериозно. Ето как приключи …

Новини
Дойче веле: Борисов обижда, защото го е страх

външна реклама Кадър видео ФБ Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие – не за безобразния му език, а …