fbpx

Нинова: Имаме готовност за разговори с президента Радев за служебните министри

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

Потресаващи кадри. Решението е обективно решение, съд и отговорност. Има влезли в сила присъди, следователно Прокуратурата си е вършила работата през това време без ние да знаем. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

„Имали сме много такива случаи в историята. Дори да направим прекрасен закон, ако не се стигне до съд и няма ефективни присъди, няма никакво значение. Приложението на закона е най-важно“, коментира тя.

външна реклама

„За първи път заговорихме за актуализация на бюджета на 24 април. 4 месеца по-късно се вижда, че сме прави. Задължително е вече. Ако сега управляваше Борисов, той нямаше да иска актуализация на бюджета. Щеше да раздава през прозореца на колата си, което не е редно. Служебният кабинет постъпва правилно и връща нещата където трябва – в парламента.

Що се отнася до съдържанието, за мен има неща, които са смущаващи и трябва да се отдели малко повече време за конкретика. Ние ще подкрепим на първо четене, но между първо и второ ще предложим някои подобрения“, обясни Нинова.

„Най-важни за нас са две неща – здравето на нацията и доходите на хората заради ценовия шок. Търсим как са изписани в плана. В него пише, че в България в момента има около 5 милиона броя ваксини.

Ние се къпем във ваксини, миналата седмица дарихме ваксини. В актуализацията на бюджета, служебният кабинет иска да да купи още ваксини. Ако са необходими тези ваксини, окей, но ако това е излишен разход, няма да го подкрепим. Да ни се отговори защо се налага да се купуват още“, коментира лидерът на БСП.

„Второ, вижте цените на КЕВР. Служебният кабинет иска 30% да отиде за бонуси. Това са 3 милиона бонуси. Не можем ли тези 17 млн. да ги дадем на деца с увреждания. Финансовият министър е направил друга голяма нередност. Трето, преизчисляването на пенсиите. Уважаеми г-н министър, в актуализация която искате да разпишем, са предвидени само за месец септември. Като ги искаш за септември, защо ги търсиш за ноември в парламента“, каза тя.

„Служебният кабинет иска ресурс от 1 млрд. за непредвидени или неотложни разходи за 1 месец. При положение, че си разписал всяка мярка. Борисов си беше заложил 81 млн., а тук имаме 1,2 млрд. За какво ще отидат? Част от този бюджет като приходи е предвиден така – да дойдат 450 млн. по Плана за възстановяване и устойчивост. Този план не е внесен, служебният кабинет нямало да го внесе, редовен кабинет нямаме. Част от разходите се базират на приходи от този план, т.е. това няма да стане“, обясни тя.

Нинова е сигурна, че всички ще подкрепят увеличението на пенсиите и бонуси от 1000 лв. за медиците и изтъкна, че е притеснително, че в бюджета няма нито дума за миграцията.

Лидерът на БСП твърди, че партиите са загубили много време и са забавили актуализацията.

„С по-малко емоция, повече разум и разговори и повече осъзнаване. Всички искаха промяна и сега всички ще я отложим с шест месеца. Критиката помага. Ние искаме да усъвършенстваме служебния кабинет. Видях заглавия, че Нинова се е отказала от служебния кабинет“, каза тя.

„Ние заявихме, че ако президентът ни даде третия мандат, ние ще предложим служебния кабинет. Онзи ден президентът ни намекна, че това няма как да стане. Той каза, че служебният кабинет е назначен с указ на президента и не може да остане наследство на партиите. Това е дипломатичен начин да кажеш, че не може да предложим неговия служебен кабинет. Бих инициирала разговор с президента да препотвърдим министрите като редовен кабинет. Ако той отново откаже, ние не сме си променили позицията. Няма да тръгнем зад гърба на президента и ако не се съгласи, търсим други варианти“, поясни лидерът на БСП.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …