Нинова: Борисов е взел 30 милиарда лева заеми. С парите е увеличил неравенствата и е влошил стандарта на живот

Новини
10
реклама

Кадър ФБ Нинова и Борисов

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора, пише www.dnes.bg.

„Първо – защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева“, отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

„Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми“, настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

реклама

„Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа“, обвини Нинова.

„За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това – заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ“, скочи тя.

„Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

реклама
loading...

Не е необходимо да си Икономист за да разбереш кога се пилее и кога се краде, това го разбират и децата, никой не е прост и всички виждаме какво става в България,
освен да се краде и убиват хора за да не излезнат на яве престъпленията на Мафията, друго не се прави в България!

Що за коментар.само знаете да плюете,от мсичко разбирате ,но дали е така?

Когато се задават избори червената госпожа и приближените и започват да вадят доказани и измислени разкрития, за да бъдат удобни и интересни за всички избиратели.
Къде бяхте до сега? – Или искате да ни вкарвате в новия ви капан.
Колкото и да бъдете убедителни повечето избиратели знаят, какво можете и какви трагедии причинявате на собсвения си народ и държава.
“ У С П Е Х“.

Нинова нека осветли паметта на народа и най-вече на младите за Репарациите, които западните държ. наложиха на Б-я от войните! Помощи от милиарди долара към арабския свят и Куба, когато народа се гърчеше в немотия и,, строеше“социализъм! Ограбеното злато отСССР след втората Св. война и изнесиния на безценица уран, пак от тях! Откраднатите ни земи с подписа на Сталин! А колко още не се знае!?!? Сега помагат и то благодарение на това правителство и Б. Борисов!

Aнаниев заемът е изгоден за вас но не и за българския народ.Понеже си отивате и накрая като прахосмукачки кой колко може.

като се знае кой го казва едва ли е вярно,от БСП само лъжи и нищо сериозно.

Нинова нека осветли паметта на народа и най-вече на младите за Репарациите, които западните държ. наложиха на Б-я от войните! Помощи от милиарди долара към арабския свят и Куба, когато народа се гърчеше в немотия и,, строеше“социализъм! Ограбеното злато отСССР след втората Св. война и изнесиния на безценица уран, пак от тях! Откраднатите ни земи с подписа на Сталин! А колко още не се знае!?!? Сега помагат и то благодарение на това правителство и Б. Борисов!

Кумата:Вие, Моника , сте надъхана от някого , сигурно сте и доста млада и затова говоритеглупости!Ако не е така дайте ми примери, че сте права!

Не трябва никога да забравяме, че кюмитата винаги торпилират БГ! Всеки друг на власт ще е по-малко зло !

10 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Съобщиха Седем признака, че сме изкарали Ковид 19 и не сме разбрали

реклама Снимка pixabay Повечето хора преминали през COVID-19 нямат симптоми или те са леки до умерени и се възстановяват без специално лечение. Доста от тях се припокриват с тези при грип или обикновени респираторни заболявания. Дори да сте имали някои от долуспоменатите, това не означава че непременно вирусът е преминал …

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …