Николова: От януари и увеличение на пенсиите и по 50 лв за пенсионерите

Новини
3
реклама

Кадър БНТ и Вихрогон.бг

Вицепремиерът Марияна Николова обясни в ефира на БНТ, че всички мерки, социални и такива подкрепящи бизнеса ще продължат и следващата година. Правителство ще изпълни ангажиментите си към пенсионерите и обещаните 50 лв допълнителни ще продължат до март, въпреки индексирането на пенсиите от 1 януари. Тогава минималната пенсия става 300 лв.

От голямо значение е и помощта за семействата за децата. Това не е нещо ново. То бе разглеждано преди година в Съвета за социална политика, но тогава не можа да залегне в бюджета за 2020 година, и сега намира място. Не става дума за нещо кампанийно. Дългосрочна стратегическа цел е това с помощта за деца, което се прави“, припомни още Николова.

Това правителство е избрано, хората са гласували за това правителство и има над 1 млн. избиратели. За да продължим със социално-икономическите мерки, хората да са спокойни, трябва да има стабилно правителство и работещ парламент“, заяви Николова пред БНТ.

реклама

По думите й така можем да продължим с мерките, защото всичко сочи, че кризата ще се задълбочи. „Всеки има право на протест. Като правителство, чуваме ежедневно това, което хората искат. И работим по всички въпроси. Работим непрекъснато за удовлетворяване на исканията на хората и трябва да се търсят работещи решения за да сме от полза на обществото“, допълни още Николова.

„От социална гледна точка очакванията са да не е висока безработицата при нас – анализира тя, като визира конкретно туризма. „Около 1 514 са свободните работни места в бранша за момента. Туризмът, транспорта и преработвателната промишленост са най-пострадалите от пандемията. Специално в туризма е най-тежко положението. Мерки се взимат, но трябва да има реципрочност на помощите, както за бизнеса, така и за хората. Трябва да продължим подпомагането и през зимния сезон. И към това са насочени усилията ни“, каза още вицепремиерът.

реклама
loading...

40 ЛВ НЕ СТИГАТ ГОСПОЖО ТРЯБВАТ 140.ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ КОИТО СА ПОКРАЙ НАС.КРАДЕТЕ ПО-МАЛКО ТОГАВА ЩЕ ИМА.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
РЗИ: В офиса с маски, дезинфекция и разстояние между служителите

реклама Снимка pixabay С тези засега препоръки излязоха от столичното РЗИ за овладяване на заразата. Препоръчва се и по възможност дистанционна работа или използване на маска в офисите, съобщават от пресцентъра на Столична община, цитирани от Стандарт. Осигуряването на дистанция от 1,5 метра между служителите в офисите, работните помещения и …

Новини
Нестандартни антиковид мерки: Забраниха продажбата на дрехи и електроника

реклама Снимка pixabay До нестандартни мерки прибягнаха властите в Уелс за ограничаване на заразата. Стоки, които не са първа необходимост са забранени за продажба, за да няма излишно шляене по магазините. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”, цитиран от БГНЕС. Съгласно действащите нови правила, свързани с …

Новини
11
Борисов заразен с коронавирус

реклама Снимка ФБ За положителен тест за коронавирус съобщи Бойко Борисов в профила си във фейсбук.   Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо …