fbpx

Николова: Няма как да се посрещне Нова година в хотелите

Новини
1
реклама

Снимка профил ФБ

Министърът посети Банско, за да провери спазват ли се противоепидемичните мерки, които са предписани от здравните власти, и въведени ли са в местата за настаняване указанията, които са единни по отношение на това мерките да бъдат спазвани навсякъде еднакво.

На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата 2021 година. Това заяви в Банско министърът на туризма Мариана Николова, цитирана от БГНЕС.

Тя посочи, че заетостта в хотелите е едва 30%.

 

Николова бе категорична, че храненето ще се осъществява в рамките на лимитирания час – 22.00 часа, като допълнително беше препоръчано на бранша да осигури сменен режим за изхранването, за да се избегне струпване на хора.

По думи на министъра е в компетенциите на РЗИ и БАБХ да проверяват спазването на правилата.
„На всички ни се иска след 22.00 часа да имаме възможност да посрещнем Нова година в рамките на нормалния час, но на този етап такова решение няма, тъй като все още картината не го позволява. Има ли друго допълнително решение, то ще бъде обсъдено от щаба“, увери Николова. По нейни думи е много важна самодисциплината.

реклама

Тя обясни, че в Пампорово има COVID охрана към хотелите и на самото ски съоръжение те разбутват тълпата, ако тя е повече от 15 човека. Министърът иска тази практика да се приложи и в Банско.

Според нея освен българи туристи ще дойдат и от балканските страни, защото е възможно придвижването с автомобили по здравните коридори.
Тя посочи, че към момента има значителен спад от 70%, но изрази надежда, че по празниците ще има допълнителни резервации.

Никоова инспектира и кабинковия лифт и ски зоната, придружена от кмета на Банско Иван Кадев и Иван Обрейков, маркетинг-директорът на „Юлен“ АД.

След инспекцията министърътпрепоръчала „Юлен“ да инсталират система за електронна продажба на карти за ски съоръженията.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алибегов: Протест ще има! Отваряме на 1-ви февруари с или без позволение

реклама Кадър видео БНТ Ние ще отворим на 1 февруари дневните заведения и протест пред Министерски съвет утре от 12:00 часа ще има Протест на заведенията, които членуват в двете организации Сдружение на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията, все пак ще има утре пред Министерски съвет. Това …

Новини
„Барселона“ има над 1 млрд. евро дългове

реклама Кадър видео Нова ТВ Футболният „Барселона“ е пред финансов колапс. Според медиите в Испания дълговете на каталунците надхвърлят 1 милиард евро, а над 700 милиона от тях трябва да бъдат върнати в краткосрочно бъдеще. До 30 юни тази година каталунците трябва да погасят 266 млн. евро. Сред тях са …

Новини
Контролата Лудогорец – Зенит пропада заради Ковид-19

реклама Снимка ludogorets.com Лудогорец ще играе срещу БАТЕ (Борисов) в последната си контрола на лагера в Белек. По програма двубоят на 4 февруари трябваше да е срещу Зенит, но поради проблеми в руския тим, свързани с COVID-19, се налага промяната. Зенит въобще няма да пристигне в Турция, а ще остане …