Шеф Манчев: Не бих казал „не започвай ресторант“
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
Снимки и интервю ютуб, Максим Асенов
Шеф Иван Манчев се явява лошият, критикуващ и недоволен мърморко в едни от най-гледаните риалити формати – „Черешката на тортата“ и „Кошмари в кухнята“. И в двете всява респект и страх в участниците, но пък всичко това си го е завоювал през годините. Самият той е извървял целия път и за него няма тайни в кухнята.
Вече шест сезона предаването има висок рейтинг и е едно от най-гледаните, може би се мери само с това на неговия колега Виктор Ангелов – Хелс китчън.
Много хора гледат опаковката, лъскавата част, но малко се замислят за пътя, който е извървян и как се постига всичко това и се сърдят. За мен бе важно когато започнах да давам кулинарни съвети, да ограмотя хората в една хубава храна и едно хубаво изживяване.
На тези, които го критикуват шеф Манчев каза:
И за мен началото бе трудно и до ден днешен се опитвам да се усъвършенствам, търся предизвикателства в себе си. Много хора си мислят, че всичко е много лесно и прекрасно, но то всъщност въобще не е така. Хората пътуват по света, гледат и затова трябва да се търси перфекционизма за да си успешен в бизнеса.
Топ готвачът сподели пред Максим Асенов, че зад името стои изключително много труд, лишения, компромиси и това е неминуемо, ако човек държи да се усъвършенства.
Не бих казал „не започвай ресторант“. Всеки човек има право да си реализира идеята, но тя трябва да бъде реализирана по правилния начин. Ако нямаш идея как се прави това, трябва да се консултираш с най-добрия. В много случаи не знаят каква им е концепцията, купуват оборудване и чакат някой да даде идея. Не се започва отзад напред, първо концепция, име, бранд и тогава вложения. Това е изключително скъп бизнес, фабрика за производство и не може с лека ръка да се гледа на него.
Такива винаги са били съветите му и към тези, които посещава с идеята да помогне, но в повечето случаи получава неразбиране.