fbpx

Непоискани реклами товарят сметката за телефон

Новини
реклама

Снимка pixabay

Пловдивчанин се отърве на косъм от двойна сметка за телефон, след като успя навреме да предотврати измама. Той е станал автоматичен абонат на услуга, която не е пожелал и за която никога не е чувал, но пък струваща 24,04 лева месечно, съобщава Марица.

Рано тази сутрин, в 07.08 часа, Георги Калчев получил смс, с който е уведомен за странния абонамент. Съобщението на телефона му гласи следното:

„Вие сте абониран успесно за услугата ClubMobee. Цена 6,01 БГН месечно. За стоп: STOP CLUBMOBEE на 14703 или https://bit.ly/32Nlrw8. Инфо: 024928370“

Той се зачудил кога, как и защо се е абонирал за подобно нещо. Влязъл в посочения линк и прекратил абонамента за услугата, за която никога не се е абонирал.

Пловдивчанинът се свързал с ГДБОП, за да сигнализира за измамата. От там му отговорили да опише подробно случая и да им го изпрати.

„От сутринта се занимавам с тази каша, но най-лошото е, че мобилните оператори, в случая моят е А1, допускат такъв вид измама и предпочитат да не правят нищо, за да защитят потребителите си. Измиват си ръцете, а измамната схема си остава отворена врата. Ще пострадат още много нищо неподозиращи потребители“, коментира още Калчев.

„Реших да проверя дали това е истина и пуснах да търся телефонния номер от смс-а в Гугъл. Веднага попаднах на публикация: „ПОМОЩ! Точат пари от телефона“ в сайта kaldata.com. След като прочетох стотици коментари, разбрах че съм поредната жертва на Pop-up реклами“, коментира Калчев пред „Марица“.

Георги Калчев предлага решение на проблема и начин за справяне с измамата, която набъбва сметките. „След като от сметката на даден абонат постъпи искане за определена сума, без значение от размера ѝ, да се изисква допълнителна верификация – например да потвърди с смс към оператора, че наистина желае услугата.

Така ще се сложи край на порочната практика да се крадат пари от сметки за телефон на хората. Защо операторите не са го направили досега?

Мога само да предполагам, че или получават дял от тези измами, или са толкова некомпетентни, че да не могат да си пренапишат част от кода на сайта. Ако е така, нека се обърнат към мен, познавам правилните програмисти които ще им решат проблема! Надявам се с ваша помощ операторите да се вземат в ръце и да решат този проблем кардинално“, посочи той.
Копирано от standartnews.com

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …

Новини
Депутатите решиха: Сбърканите винетки вече ще могат да бъдат коригирани

реклама   Промяната в данните на електронната винетка има действие от момента на извършване на корекцията и срок на валидност до изтичането на срока на валидност на първоначално издадената. Когато при издаване на електронна винетка е допусната техническа грешка при деклариране на регистрационния номер, включително на държавата, в която е …

Новини
Деси Бакърджиева: Убиха ме, за да гледам болните си родители, аз също имам здравословни проблеми

реклама Снимка профил инстаграм „Решението да напусна сериала бе колективно – мое и на сценаристите. Искахме доктор Хинова да напусне по подходящ начин. Двамата ми родители са с хематологични заболявания. Трябва да съм до тях и да им помагам. Аз също имам здравословни проблеми. И нямаше как да продължа повече …