fbpx

Нели Рангелова: Танцувах танго с Тодор Живков и той ме покани на гости

Незабавни статии

кадри: bTV, БНТ/архив

Големите забавни програми, които в епохата на социализма са били изнасяни пред държавния и партиен лидер Тодор Живков имали една важна особеност – най-известните и красиви изпълнителки е трябвало да танцуват танго с него. Тази подробност от живота в някогашната Народна република България разкри певицата Нели Рангелова в интервю в bTV. Тя разказа за своя танц със Живков, който се развил малко по-различно от обичайния сценарий.

„Като танцуваха народните певици или актрисите с него – те бяха по-активни, се започваше едно шепнене на ухо. Той често казваше „Кажи по-силно, не мога да те чуя“ и след това се чуваше всичко, което му искаха“, разкри Нели Рангелова. Обикновено актрисите и певиците искали жилища, които преди 1989 година зависеха от държавата.

външна реклама

Рангелова също се оказала в ситуация да танцува танго с Живков, но тя не поискала нищо, защото се срамувала, че околните ще чуят. Самия държавен ръководител обаче сам отворил думата, като се обърнал към нея с необичайното „Неле“. „Знам аз, ти си имаш съпруг музикант, вие сте по квартири“, казал Тодор Живков и после поканил певицата да се обади на секретарката му и да му отиде на гости.

Срещата се отложила, защото Нели Рангелова заминала на турне заедно с братя Аргирови в СССР. Тя проучила какъв подарък да занесе на Живков, защото не е прилично да му отиде на гости с празни ръце. Запознати ѝ разкрили, че бившия „първи“ харесва ножове и други майсторски изработени хладни оръжия. От Грузия Рангелова купила много красива сабя и като се върнала се подготвила за новата среща с Живков. Той обаче бил заминал на държавно посещение и така рандевуто се разминало. Сабята още стои на стената у нас, призна певицата.

Давали са ни кокошки, предлагали са ни прасе“, разказа Нели Рангелова за това как почитателите в провинцията са изразявали обичта си към социалистическите ни звезди. Певицата разкри, че неин известен колега доскоро получавал продукти като подарък от свои фенове от онова време.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!